• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Reyting Operasyonlarında 7 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mali Polis Koşuyolu’nda bulunan AGB şirketinin merkezi ve 25 değişik adrese baskın düzenledi. Polisin söz konusu adreslerde araması devam ederken AGB baskınında 7 kişinin gözaltına alındı.
 
İstanbul`da bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı.Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, reyting ölçüm şirketleri ile bazı film yapım firmalarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında firma sahiplerinin de bulunduğu 2`si kadın 7 kişi yakalandı.
 
Bu kişilerin üzerlerinde, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada, harddiskler, 5 adet cep telefonu, çok sayıda dijital malzeme ile dokümanlar ele geçirildi. Söz konusu şirketlerin bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi. Bazı iş yerleri ile evlerde aramaların sürdüğünü ifade eden polis yetkilileri, gözaltı sayısında artış olabileceğini kaydetti.
PAHALI HEDİYE İDDİASI
İstanbul’daki "reyting" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 kişinin arasında eski AGB çalışanı O.K. ile yapımcı S.Ç’nin de olduğu öğrenildi. Operasyonda bazı yapım şirketlerinde de arama yapıldığı belirtildi. Yapım şirketlerinin ulaştıkları reyting ölçüm deneklerine pahalı hediyeler verip kendi yapımları olan programları izlettirip haksız rekabet ortamı yarattıkları iddia edildi.
 
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği reyting operasyonunun TRT ve bazı yapım şirketlerinin reyting ölçümlerinde haksızlık yapıldığı ihbarı üzerine başladığı belirlendi. Savcılık talimatı doğrultusunda ekipler, şikayette adı geçen programların reyting ölçümlerini ve bu programları yapan şirketleri ve AGB çalışanlarını takibe aldı. Yapım şirketlerinin reyting ölçüm denekleriyle çıkar ilişkisi içinde olduğu tespit edildi. İddiaya göre yapım şirketleri, bazı AGB çalışanlarından evlerinde reyting ölçüm cihazları bulunan ve bilgilerinin saklı kalması gereken deneklerin bilgilerini aldı. Daha sonra ise ulaştıkları reyting ölçüm deneklerine, pahalı hediyeler verip kendi yapımları olan programları izletiyorlardı.
 
TRT GENEL MÜDÜRÜ: HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting ölçüm şirketleri ve bazı yapım firmalarına yapılan operasyonun kendisini haklı çıkardığını söyledi. Şahin, "Biz bugün hukukun işlettiği mekanizmayı 3 yıl önce söylemiştik. Tarih gösterdi ki bizim 3 yıl önce söylediğimiz tüm iddialar tek tek gerçekleşti." dedi.
 
İstanbul`da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarında gerçekleştirilen aramalar sürüyor. Şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ve reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi.
 
Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı`na açıklama yapan TRT Genel Müdürü Şahin, "3 yıl öncesinin gazete sayfalarına bakın, bize inanmayanlar, abarttığımızı düşünenler, hatta dalga geçenler oldu. Ama gel gör ki tüm gerçekler ortada. Bizim iddiamız Türkiye`deki ölçüm sisteminin yanlış olduğuydu. Bu yanlışlığı Rekabet Kurulu`ndan sonra savcılık mahkeme ve polis de kabul etti. Israrla Türkiye`deki TV ölçüm sistemini savunanlar ve bize karşı çıkanlar acaba bugün ne düşünüyorlar. Kamuoyundan özür dileyecekler mi?" ifadelerini kullandı.
 
"YAPIMCI EROL KÖSE SAVCIYA BELGE VERDİ"
Yapımcı Erol Köse, reyting ölçümlerinde usulsüzlük yapıldığı ve yüksek miktarda haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
 
Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`ne gelen Köse`nin Başsavcı Vekili Fikret Seçen ile görüştüğü kaydedildi. Reyting ölçümlerinde usulsüzlük yaparak yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları iddia edilen kişi ve şirketlerle ilgili şikayetçi olduğu ifade edilen Köse`nin söz konusu iddialarına ilişkin bir takım belgeler teslim ettiği öğrenildi. Köse`nin şikayet ettiği isimler arasında medya dünyasının önemli ismi Yapımcı Acun Ilıcalı`nın da yer aldığı öne sürüldü.
 
Öte yandan, bugün "reyting ölçümlerinde usulsüzlük yaparak yüksek miktarda haksız kazanç sağlandığı" iddiasıyla yapılan operasyonun Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı ile gerçekleştirildiği kaydedildi.
 
Acun Ilıcalı: Şirketimde arama yapılmıyor
İstanbul polisinin gerçekleştirdiği reyting operasyonunda basılan adresler arasında Acun Ilıcalı`nın yapım şirketi Acun Medya`nın da bulunduğu iddiasını Ilıcalı yalanladı. Ilıcalı yaptığı yazılı açıklamada, "Reyting operasyonu kapsamında şirketimize baskın yapıldığı haberi tamamen asılsızdır." dedi.
 
İstanbul`da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarında aramalar yapıldı. Basılan adresler arasında Acun Ilıcalı`nın yapım şirketi Acun Medya`nın da bulunduğu iddiası Ilıcalı tarafından yalanlandı. Acun Ilıcalı internet sitesi üzerinden, "Reyting operasyonu kapsamında şirketimize baskın yapıldığı haberi tamamen asılsızdır." açıklamasını yaptı.
 
Bu arada, Acun Ilıcalı`nın da program çekimleri için Afyon`da olduğu öğrenildi.

 

Ajanslar
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir