• DOLAR 34.297
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2911.384
  • ...
Bahçesaray  tüneli gelecek yıl tamamlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş`ın verdiği brifing sonrasında açıklamalarda bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü kış hazırlıklarını tamamladı

Açıklamasında Van Hakkâri Karayolu üzerinde bulunan Güzeldere ve Bahçesaray'daki tünel çalışmalarının gelecek yıl tamamlanacağını kaydeden Vali Taşyapan, “Böylece hem güvenli seyahat, hem de zamandan tasarruf sağlayacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ekipman, personel, araç-gereç, tuzlama malzemesi gibi hazırlıklarını tamamladı. Yolların kapanması halinde, emniyet, jandarma ve sağlık teşkilatımız koordineli olarak çalışacak" dedi.

12 yılda 3 katrilyona yakın harcama

Karayollarına yapılan yatırımların önemine vurgu yapan Vali Taşyapan, karayollarına son 12 yılda 2 milyar 731 milyon lira harcandığına dikkat çekerek, "Bu eski parayla neredeyse 3 katrilyona yakın. Yollar, bütün insanlarımıza, insanlığa yapılmış hizmettir. Bunu sadece vatandaşlarımız kullanmıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlar ülkemize geldiği zaman, bu yolları kullanıyor. Onun için yol insanlığa, medeniyete yapılan bir hizmettir. Daha doğrusu medeniyettir" şeklinde konuştu.

Kentin bütün akslarında bölünmüş yol olarak hizmet verildiğini anlatan Vali Taşyapan, Van Gölü etrafında, tamamen bölünmüş yollarda seyahat edildiğini belirterek, “Van-Hakkâri arasındaki bölünmüş yolların tünel ve köprü çalışmaları devam etmektedir. Yoğunluğumuz bundan sonra o tarafa kayacak. Aynı zamanda Kapıköy hattımız bu sene bitecek. Bir iki köprüde çalışma devam ediyor. Gelecek seneden itibaren Van-Kapıköy hattımız tamamen bölünmüş yol olarak hizmet verecek. Ayrıca Van-Şırnak-Habur yolu, önemli projelerden biri. Bununla ilgili planlamalar yapıldı. Bu yol da hızla yapılacak" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir