• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
`Kur`an talebesi 6 şehidin mertebeleri Allah`ın yanında büyüktür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Zeki Bilgin, yanında medrese eğitimi alan öğrencilerle beraber, Diyarbakır`ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç (Benîn) köyündeki Kur`an kursunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden öğrenciler için açıklama yaptı.

6 öğrencinin yaşamını yitirmesi ve 3 öğrencinin de yaralanmasına neden olan yangından derin üzüntüler yaşadığını belirten Molla Zeki Bilgin, “Kur`an-ı Kerim ilahi bir kitaptır. Hz. Resulullah`ın (sav) Kur`an hakkında birçok hadisleri mevcuttur. Hz. Muhammed (sav) bir hadis-i şeriflerinde, ‘Kur`an-ı okuyup Kur`an ile amel edenleri, Allah (cc) kıyamet gününde cehenneme müstahak olan ailesinden 10 kişiye şefaatçi olarak kabul eder` diye buyurmuştur.” dedi.

Büyük fazileti kazanmak üzere aileleri tarafından Kur`an kursuna gönderilen ve elim olayda hayatını kaybeden öğrencilerin şehit mertebesinde olduklarını söyleyen Bilgin, “Kur`an talebesi olan 6 şehit kardeşimiz, elbette mertebe itibarıyla yerleri Allah`ın yanında büyüktür. Bizler derin hüznümüzü bildirmek için seyda ve öğrencilerimizle beraber 6 şehidin ailesine taziye dileklerimizi iletiyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah`tan rahmet yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar dileriz. Yanarak vefat eden Kur`an talebelerinin şehit olmalarına kesinlikle şüphemiz yoktur. Kur`an talebeleri elbette Allah nezdinde makamları çok yüksektir.” ifadelerini kullandı.  

Said-i Nursi`nin ‘Benim bin tane başım olsa şeriat (Kur`an-Sünnet) yolunda feda etmeye hazırım.` sözünü hatırlatan Bilgin, “Bu vesileyle bizler de Resulullah`ın (sav) sünnetine intibaa ve Allah`ın (cc) emrine itaat etmek mecburiyetinde olduğumuz için üstadımız Sait Nursi sözünü tastık eder ve o yolda canımızı feda etmeye hazırız.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir