• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
Özür Durumu Atamaları İçin Müjdeli Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk Özür durumu atamaları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Özperk, açıklamasında özür durumu atamalarının Milli Eğitim Bakanlığında önemli bir sorun oluşturmaya başladığını ve Milli Eğitim Bakanının 12 Aralık 2011 tarihinde Eğitim Bir Sen yöneticileri ile görüşmesinde özür grubu tayinlerinin gündeme geldiğini belirtti.

Daha önce sözlü ve yazılı olarak birçok defa talep ettikleri gibi, biri yarıyıl tatilinde olmak üzere yılda iki defa özür durumuna bağlı yer değişikliği yapılması yönündeki taleplerini Genel Başkan Ahmet Gündoğdu`nun Milli Eğitim Bakanına ilettiğini belirtti.

 

Özperk, "Eylül 2010 ve Aralık 2010 tarihlerinde ilk defa göreve başlayan ve adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yarıyıl tatili dönemi ile Haziran, Temmuz, Ağustos 2011`de atamaları yapılan ancak Eylül 2011`de göreve başladıkları için 30 Ağustos 2012 tarihi itibariyle bir yılını dolduramadıkları gerekçesiyle özür durumuna bağlı yer değişikliği yapamayacak öğretmenlere de yer değişikliği imkânı sağlanmasını istedi. Bakan Dinçer, kendisine ilettiğimiz özür durumuna bağlı yer değişikliği talebimizi değerlendireceğini söyledi." açıklamasında bulundu.

Bakan Ömer Dinçer`in, 12 Aralık 2011 tarihinde yapılan görüşmede ise Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu`ya, 2011 yılı içinde özür tayinlerinin yapılabileceğini belirttiğini aktaran Özperk, "Özür durumu tayinini bekleyen tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir