• DOLAR 34.689
  • EURO 36.637
  • ALTIN 2962.738
  • ...
"Şeyh İzzettin El Kassam`ın bize mirası direniş ve izzettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin mücadelesinin sembol isimlerinden Şeyh İzzettin Kassam`ın şehadet yıldönümünde açıklamalarda bulunan Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü Sertaç Tekdal, Şeyh İzzettin El Kassam`ın ümmetin iftiharı olan bir mücadelenin öncülerinden olduğunu ve kendinden sonraki nesillere direniş ve izzeti miras bıraktığını söyledi.

Şeyh İzzettin Kassam`ın hiçbir zaman dünyaya meyli olmadığını dile getiren Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü Tekdal, “Şeyh İzzettin Kassam dünya adına eline geçen imkânları Allah`ın dini uğruna sarf etmiş olan bir âlim ve mücahittir. Bu herkes için bir ders ve ibret tablosudur. Geçici olan dünya hayatını tercih etmek zillete duçar olmayı beraberinde getirir. Yaşadığımız hayat geçici ve fani bir hayat. Rabbimiz bizi bir imtihana tabi tutmakta ve bu imtihan sürecinde elbette acılar ve zorluklar vardır. Şeyh İzzetin Kassam, geçici olan dünya hayatını tercih etmenin büyük bir felaket olacağının bilincini ve şuurunu vermektedir. Şeyh İzzettin Kassam aynı zamanda bu imtihan sürecinde Peygamber Efendimizin, geçmiş öncülerin, âlimlerin ve şehitlerin izinde yürümenin ancak izzet ve şeref getireceğini göstermiştir.” dedi.

“Şeyh İzzettin Kassam`ın hayatını kelimelerle ifade edersek bu direniş ve izzettir”

Şeyh İzzettin Kassam`ın yolunun takip edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tekdal, sözlerine şöyle devam etti: “Aslında Şeyh İzzettin Kassam`ın hayatını kelimelerle ifade edersek bu direniş ve izzettir. Onun bize bıraktığı miras budur. Dünya hayatında ya direniş ve izzet tercih edilecek ya da bir derin bir sessizlik ile zillet tercih edilecektir. İşte Şeyh İzzettin Kassam`ın mirası inşallah bugün devralınmış durumda ve bundan sonraki süreçte de devralınmaya devam edecektir.”

Şeyh İzzettin Kassam kimdir?

Şeyh İzzettin Kassam 1880'de Suriye'nin Lazkiye şehrine bağlı bir sahil ilçesi olan Cebele'de dünyaya geldi. Suriye ve Mısır`da İslami ilimleri tahsil eden Kassam, Ezher Üniversitesi`ni bitirmiş ve Suriye`de İslami irşat vazifesine başlamıştır. Etkili vaazlarıyla ve ilmi çalışmalarıyla tanınan İzzettin Kassam, sömürgeci güçlerin ve onlarla işbirliği içindeki siyonistlerin Filistin üzerindeki oyunlarının tehlikeli boyutlara geldiğini görünce 1921'de Filistin'in Hayfa şehrine yerleşti. O dönemde Filistin topraklarını işgal altında tutan İngilizlerin yoğun bir şekilde Yahudileri getirip bu topraklara yerleştirdiklerini görünce, kendisi de cihad için fiilen hazırlıklara başladı. Bu hazırlık döneminde bir yandan samimi bir şekilde cihada katılacak eleman yetiştiriyor, bir yandan da teçhizat ve maddiyat temin etmeye çalışıyordu. Şeyh İzzettin Kassam ve arkadaşları gerek İngiliz işgalcilere ve gerekse onların getirip Filistin topraklarına yerleştirdikleri siyonistlere karşı çeşitli eylemler gerçekleştirdi. İzzettin Kassam, 1935'te silah eğitim için mücahitleriyle birlikte dağa çıktığı sırada havadan ve karadan saldırı düzenleyen 500 kişilik İngiliz birliği tarafından kuşatılarak şehit edildi. (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir