• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
El-Karadavi: "İslami Hareket`in Yasaklanması El-Aksa Ateşini Söndüremeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi, işgal yönetiminin İslami Hareket'i illegal örgüt kabul etmesinin çok fazla önemli olmadığını ifade ederek, Filistin'in gerçek sahiplerine döneceğine inandığını söyledi.

Şeyh Yusuf El-Karadavi, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında bugün (17 Kasım Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail, İslami Hareket'i yasaklayarak Filistinlilerin kalbindeki El-Aksa ateşini söndürebileceğini mi zannediyor?" dedi.

Sadece Şeyh Raid Salah'ın ve İslami Hareket'in değil Mescid-i Aksa'nın ve Filistin'in de özgürlüğe kavuşarak gerçek sahiplerine döneceğini kaydeden Şeyh Yusuf El-Karadavi, bunun Allah'ın vaadi olduğunu ve O'nun vaadine inandıklarını ifade etti.

İslami Hareket'in Mescid-i Aksa'yı savunduğu için kışkırtıcılık yapma suçlamasıyla yasaklanmasını değerlendiren El-Karadavi, Mescid-i Aksa'yı savunmanın kışkırtmaya ihtiyacı olmadığını ve Mescid-i Aksa'nın her Müslümanın kalbinde yeri olduğunu söyledi.

El-Karadavi, İslami Hareket'in mesajının Mescid-i Aksa'yı korumak olduğunu ve bunun her Müslümanın mesajı olduğunu belirterek, bu mesajın yasak kararıyla yok olmayacağına dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir