• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Soruşturma Üç Ülkeye Sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa polisi saldırganlardan birinin kimliğini tespit etti. IŞİD bir açıklama yayınlayarak saldırıyı üstlendi. 7 saldırgandan altısı üzerlerindeki bombaları havaya uçurdu. Bu saldırılar Fransa topraklarındaki ilk intihar saldırısı oldu. Polis ayrıca Belçika, Yunanistan ve Almanya`da saldırının planlaycısı olduğundan şüphelenen kişileri arıyor. 

Ülke ülke son durum:

FRANSA:
Polis 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan Konser Salonu`ndaki saldırganlardan birinin kimliğini tespit etti. 29 yaşındaki Omar Ismail Mostefai`nin Paris doğumlu olduğu açıklandı. Saldrıgann babası ve 34 yaşındaki ağabeyi gözaltına alındı.  Mostefai`nin kimliği parmak iziyle bulundu. Polise göre kendisine karşı daha önce herhangi bir ‘terör` suçlaması ya da soruşturması bulunmuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, saldırının ülke dışında planlanıp organize edildiğini söyledi.

Pazar günü Paris'te restauranta silahlı saldırıda kullanılan otomobillerden biri Paris'in doğusundaki Montreuil banliyösünde bulundu.

BELÇİKA:
Bataclan konser salonu yakınlarında Belçika`dan kiralanmış gri bir Polo araç bulundu.  Adalet Bakanı Koen Geens, Belçika polisinin bu aracın kiralanmasıyla ilgili gözaltılar yaptığını açıkladı.  Kaç gözaltı olduğu açıklanmadı. Belçika medyasına göre operasyon Brüksel`in yoksul mahallelerinden Molenbeek`te yapıldı. Paris Savcısı Francois Molins de saldırılarda kullanılan araçların birinin Belçika kayıtlı olduğunu ve Belçika`da yaşayan Fransa vatandaşı tarafından kiralandığını söyledi.

YUNANİSTAN:
Yunan yetkililer saldırılarda ölenlerden birinin yanında bulunan Suriye pasaportunun Leros Adası`na gelen bir mülteciye ait olduğunu ve adaya ulaştığında kayıt edildiğini açıkladı. Fransa polisi ise pasaportun Batacan Konser Salonu`ndaki saldırganlardan birinin cesedinin yanında bulunduğunu söyledi. Fransa Yunanistan`dan bir kişinin daha parmak izlerinin kontrol etmesini istedi. Yunan bir polis kaynağı bu kişinin de Leros`a gelen bir mülteciyle eşleştiğini açıklasa da daha sonra bu yalanlandı.

ALMANYA:
Almanya polisi, 5 Kasım`da aracında patlayıcılar ve makinalı tüfek bulunan bir kişiyi tutuklamıştı. Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer tutuklanan kişiyle Paris saldırganları arasında bağlantı bulunduğu iddiasını ortaya atıp, “Ülkemize gelenlerin kim olduğunu açıkça bilmemiz çok önemli” açıklamasını yaptı.

AFP, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir