• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
O Uçağın Gizli Üssünü de Google Ele Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google ABD`nin ulusal güvenliğine dair gizli bilgileri ortaya çıkartmakla suçlanıyor. Sitenin uydu üzerinden çektiği görüntülerin birinin ABD`nin Nevada eyaletindeki Yukka Lake bölgesinde yer alan bir insansız casus uçağı deneme üssü olduğu iddia edildi. Google`ın online harita programı üzerinden paylaşılan görüntülerde kullanıcılar küçük uçak pistini ve gizli askeri üs olduğu düşünülen yeri rahatlıkla görebiliyor.

Cedric Leighton isimli emekli bir albay özellikle İran`ın bu üslerle yakından ilgileneceğini, çünkü bu şekilde uçakların ne şekilde hareket ettiklerine dair bilgi edinebildiklerini söyledi. 2011 yılını başlarında çekildiği belirtilen görüntüleri inceleyen yetkililer MQ-1 Predator veya MQ Reaper insansız uçağı olabileceği belirtilen casus araçların "park edilmiş" halde göründüğünü belirtiyor.

NÜKLEER TESİSE SALDIRI OLDU MU?

İran devlet radyosu 7 Aralık`ta, Afganistan sınırına 225 kilometre mesafede bulunan Kaşmar kasabasının doğusundaki İran hava sahasında insansız bir hava aracının belirlendiğini duyurmuştu. İran devlet televizyonunun 8 Aralık Perşembe günkü yayınında da RQ-170 Sentinel olarak adlandırılan insansız hava aracını inceleyen İranlı yetkililerin görüntülerine yer verilmişti.

İnsansız hava uçağının ABD`ye ait olduğu, Amerikalı yetkililerce yapılan açıklamalarla doğrulanmıştı. Ancak daha sonra uçağın maket olabileceği iddiası ortaya atılmıştı. Öte yandan yine uydu üzerinden çekilmiş bir görüntüde İran`ın İsfahan`da yer alan bir yeraltı nükleer tesisinin saldırıya uğramış olabileceğine dair bulgular yer aldı. İngiltere merkezli "Bilim ve Uluslararası Güvenlik Enstitüsü" daha farklı dönemlerde çekilmiş aynı tesise ait görüntüleri karşılaştırarak merkezin bir hava saldırısına maruz kaldığı iddiasını ortaya attı.

İran geri vermeyecek

İran kendi hava sahasına girdikten sonra düşürülen insansız casus uçağını ABD`ye iade etmeyeceğini açıkladı. İran devlet televizyonuna dün konuşan, İran`ın seçkin askeri gücü Devrim Muhafızları`nın Başkan Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Selami, uçağın ABD`ye iade edilmeyeceğini söyledi. İnsansız ABD uçağının İran`ın hava sahasını ihlal etmesini "saldırgan bir eylem" olarak nitelendiren Selami, ayrıca ABD`ye "daha büyük bir karşılık verme" uyarısında bulundu, ancak bu karşılığın ne olacağı konusuna açıklık getirmedi.

Kaynak: Yeni Şafak
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir