• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Uluslararası İnsan Hakları Örgütü`nden işgalci İsraile kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası İnsan Hakları Örgütü (Amnesty), işgal polisinin El-Halil`de hastane basıp Abdullah Şelalide adlı Filistinli genci infaz etmeleri ve yaralı olan amcasının oğlunu tutuklamalarını sert bir dille kınayarak,işgalci İsrail`in işgal ettiği Filistin topraklarında uzun bir cinayet tarihine sahip olduğunu belirtti.

İnsan Hakları Örgütü yayınladığı açıklamada, işgalci  İsrailli polislerin hamile kadın süsü vererek ve başlarına Filistin puşisi takarak hastaneyi basmalarını şiddetle kınadığını ifade etti.

Amnesty yaptığı açıklamada ayrıca görgü şahitlerinin verdiği bilgilere yer verdi. Söz konusu bilgilere göre, işgalci İsrailli polisler hastanenin üçüncü katına çıkıp geçen ay yapılan bıçaklı eyleme katıldığı şüphesiyle Azzam Şelalide`nin odasını bastı ve yapında bulunan Abdullah Şelalide`ye üç kurşun sıktı. Kafasına ve göğüsüne isabet eden kurşunlar Abdullah`ın vefatına neden olurken, işgal güçleri yaralı olan Azzam`ı alıp hızla uzaklaştı.

Açıklamada, işgalci İsrail`in işgal ettiği Filistin topraklarında öldürme ve infaz konusunda uzun bir tarihe sahip olduğu, geçen yıl başlayan intifadayla Filistinlilerin yaptığı eylemlerin işgalci İsrail askerlerine aşırı güç kullanmalarını meşrulaştıramayacağı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir