• DOLAR 34.285
  • EURO 37.662
  • ALTIN 2887.361
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bartın, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ve Kastamonu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ardahan ile akşam saatlerinde Erzurum, Kars ve Ağrı'nın kuzey ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Az bulutlu ve açık 13/18

Ankara: Parçalı ve az bulutlu-sisli 8/15

İzmir: Az bulutlu ve açık 13/22

Adana: Az bulutlu ve açık 11/26

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 5/19

Batman: Az bulutlu ve açık 3/18

Van: Parçalı ve çok bulutlu 0/10 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir