• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana`da rakı festivaline izin verilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenen Dünya Rakı Festivali, valilik engeline takıldı. Sivil toplum kuruluşları ile Adanalılardan yoğun tepki çeken festivalle ilgili bir TV kanalına konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, her ne isimle olursa olsun Adana`da düzenlenmek istenen içki festivaline izin verilmeyeceğini söyledi.

Alkol reklamlarının yasak olduğunu ve bunu teşvik edici organizasyonların da yasal olmayacağına işaret eden Vali Büyük, Adana`nın içki festivali yerine sosyal ve ekonomik alanda düzenlenecek organizasyonlarla anılmasını istediklerini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere; Adana`nın tarihi mekanlarının Büyüksaat, Yağ Cami, Ulucami, Ramazanoğlu Külliyesi ve Kazancılar Çarşısı`nın yanı başında her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenen içki festivali çevredeki esnaf ve vatandaşın tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan STK temsilcileri de, içkinin teşvik edildiği bu tür organizasyonlara izin verilmemesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmuşlardı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir