• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Batman`da üst geçitleri madde kullanıcıları istila etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Akyürek Mahallesi ve Çarşı Mahallesini bağlayan Batman Gar`ının üzerinden geçen üst geçit, alkol ve madde bağımlıların yuvası haline geldi.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, üst geçidin kirlilikten geçilmediğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı`ndan Akyürek Mahallesi İstasyon Caddesine geçişi  sağlayan ve her gün yaklaşık yüzlerce vatandaşın kullanmak zorunda olduğu üst geçit, alkol ve madde kullanıcıların mekânı haline gelerek, kirlilikten ve pis kokudan geçilmiyor.

İçki şişelerinden esrar kovalarına, her türlü çöp atıkları ve hatta madde kullanıcıları tarafından tuvalet olarak kullanılan üst geçitin, bu şekilde bakımsız ve tehlike saçan bir hal almasına vatandaşlardan tepki aldı.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren çevre esnaflarından Suat Yıldız, sürekli üst geçidi kullanmak zorunda kaldığını belirterek, üst geçitteki çöplerin toplatılmadığını ve bu yüzden pislikten geçilmediğini söyledi.

Sürekli üst geçidi kullandığını ve buranın pislik yuvası haline geldiğini dile getiren Yıldız, “Burası pislikten geçilmiyor. Günde yüzlerce insanın kullandığı bu geçit, çok kötü durumdadır. İçki şişeleri ve her türlü pislik var. Yetkililerin buraya bir el atmasını istiyoruz. Her gün kullanmak zorunda olduğumuz bu yol  pis kokusundan geçilmiyor.” şeklinde tepki gösterdi.  

İşe gitmek için her gün bu yolu kullandığını vurgulayan Ömer Bozkurt, buraya her türlü çöp atıldığını, pis kokudan geçilmediğini ifade ederek, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

“Madde kullanıcıları, her türlü tehlike saçıyor”

Üst geçittin adeta esrar ve içki içenlerin mekânı haline geldiğini kaydeden Abdulvahap Tuncer, ise şunları söyledi:

“Her gün buradan gidip geliyoruz. Çöplerini atmaları yetmiyormuş gibi burada tuvaletlerini de yapıyorlar. Burayı çok kirletiyorlar, bu yüzden aileler bu yolu kullanamıyorlar. Özellikle kadınlar hiç kullanamıyor. Bizim yetkililerden isteğimiz burayı temizlemeleridir. Üst geçitten geçerken buradaki madde kullanıcılardan korkuyoruz. Çünkü akılları başlarında değil ve her türlü tehlike saçıyorlar. Tek isteğimiz buranın temizlenmesi ve madde kullanıcılarının buradan çıkarmasıdır.”

Üst geçidin madde kullanıcıların mekânı haline geldiğini vurgulayan Salahattin Gürü, “Özellikle akşamları kullandıkları bu mekânda esrar ile içki gibi maddeleri kullanıyorlar. Hiçbir aile buraları kullanamaz durumdadır. Özellikle tehlike saçan madde kullanıcılarına ve buradaki çevre kirliliğine acil bir şekilde çözüm getirilmesi gerekir.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir