• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Diyarbakır`daki PKK operasyonlarında 2 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR: Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'lılarca Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ile sokaklara kazılan hendeklerin kapatılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla önceki gün sabah uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının ardından, güvenlik güçlerince başlatılan operasyon devam ediyor.

Hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında polis ekiplerine PKK'lıların düzenlendiği saldırıda, özel harekat polisi ve komiser yardımcısı yaralandı. Özel harekat polisi helikopterle, komiser yardımcısı ise karayoluyla Diyarbakır'a sevk edildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan özel harekat polisi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dicle'de 1 asker hayatını kaybetti, 1 asker yaralı

Dicle ilçesinde ise 20 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK mensuplarına yönelik Dicle'nin Kurşunlu-Kırkpınar ve Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe mevkisi arasında kalan bölgede hava destekli operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda PKK'lıların saldırısı sonucu 2 asker yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden Uzman Çavuş Beytullah Tercan, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir