• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
PKK çatışmadan ayrılmak isteyen genci katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan`da 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalarda ölen Sertip Polat`ın babası, PKK medyasının, “oğlunun cenazesine sahip çıkmadığı” yönündeki haberlerini yalanladı.

Çatışma bölgesine götürülen oğlunun örgütten ayrılmak istediği için PKK`liler tarafından katledildiğini belirten Acılı baba, PKK`nin daha sonra da, ısrar etmelerine rağmen oğlunun cenazesini kendilerine vermediğini söyledi.

İslami terbiye ile büyüttüğü oğlunun PKK`liler tarafından kandırılarak kendilerinden uzaklaştırıldığını ifade eden Baba Nizam Polat, “Gün geçtikçe oğlum İslam`dan uzaklaştırıldı. İki yıldır ben oğlumun hak yoluna geri dönmesi için çabaladım. Oğlumu bize düşman ettiler. Bu bize yapılan bir zülümdür. En sonunda oğlumu Silvan`da bulunan Tekel Mahallesine götürüp çatışmalara sürüklediler. Oğlum, amcasına, ‘Beni bu insanların arasından kurtarın` demiş. Çatışmaların yaşandığı Tekel Mahallesinde onlardan ayrılacağını söyleyerek oradan uzaklaşmak istemiş. Fakat biraz uzaklaşınca arkadan ateş ederek onu katletmişler.” dedi.

PKK medyasının, kendisinin, Sertip`in cenazesini almadığı yönünde yalan haberler yaptığını belirten Nizam Polat, babası olarak defalarca ısrar etmesine rağmen cenazenin kendilerine verilmediğini ve Lice`ye götürülerek defnedildiğini belirtti.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir