• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hicret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihin dönüm noktası, kavuşmak için terkedenlerin yolculuğu, Yesrip in Medine oluşu huzur toplumunun çıkış noktası, imkanların tükendiği yerden göç, ilahı rıza kavuşma mahzuniyetin delili, hicret doğru okunabilirse hayat var umut var ışık var …… Müjdesi kuran-ı kerimde ifade edilmiş. Bakara 218- “Şüphesiz iman edenler, hicret edenler, Allah yolunda cihat yapanlar, işte onlar Allah’ın rahmetini umarlar. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.”

 

Âl-i İmran 195- Rableri onlara şöyle cevap verdi: “Sizden erkek ve kadından amel eden hiçbir kimsenin amelini boşa çıkarmayacağım. Siz birbirinizdensiniz. Hicret (göç) eden, yurtlarından çıkarılan, benim yolumda eziyet çeken, harbeden ve öldürülenlerin kötülüklerini mutlaka örteceğim ve mutlaka onları, Allah katından bir mükâfat olmak üzere, altından ırmaklar akan Cennetlere koyacağım. Mükâfatın güzeli, Allah katındadır.” Hac 22/58- “Allah yolunda hicret eden sonra öldürülen veya ölenlere gelince elbette Allah onları güzel rızkla rızklandıracaktır. Şüphesiz Allah, rızk verenlerin en hayırlısıdır.” Nasipsizliğinin bu kadarı ancak Taif olur. Taif Bir Medine Olma Fırsatını kaçırmış. Yola çıkamayanlar muhacir olmanın, sahip çıkamayanlar ensar olmanın…. Sıddık olan canpare olmuş akıl ihmal edilmemiş hazırlık yapılmış emanetler Hz. Ali ‘ye bırakıp sonrakilere eğer gün olur hicret ederseniz böyle yapmalısınız mesajı bırakılmış. Varanlara sahip çıkılmış kardeşiz denilmiş kardeşler mallarında hisse sahibidir denilip paylaşımda bulunulmuş. Yıllar sonrası imkanlar darlaşınca, zülüm katmerleşince yollar görünmüş ev bark anayurt terk edilmiş gözyaşı sel olmuş dünyanın dört bir yanına gidenler yüreklerinde geri dönmeyi bir kandil misali hep yanık tutmuşlar. Gün olmuş devran dönmüş kervan geri gelmiş. Geri dönenler olmuşsada çoğu halen muhacir yüreklerinde sızı gözlerinde yaş akıllarında geri dönüş ama pişman olmadan Allah var gam yok demişler. Manen ve madden terk edenler ancak kavuşabilenler olmuştur. kavuşanlardan olmamız, hicretin doğru okunması, muhacirlerin dönüşünün yaşandığı bir yıl olması dileğiyle hicri yılbaşınız mübarek olsun.

 

Faruk Tekin / Diyarbakır – Yaş: 24

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir