• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Susuzluk çeken köy sandığa gitmeme kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç`e bağlı Yaydere köyünde içilecek suyun dahi olmadığını belirten vatandaşlar, hayvanların su içtiği dereden evlerine su taşımak zorunda kaldıklarını gerekçe göstererek, sandık başına gitmeme kararı aldı.

Köylerinde 32 hanenin olduğunu ve köyde 200 kişinin yaşadığını belirten Yaydereliler, devletin kendilerine sahip çıkmadığını ifade ettiler.

Köyün dışındaki derelerden evlerine su taşıyan köy halkı, durumu defalarca ilgili mercilere ilettikleri halde, kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini ileri sürerek, köyde bulunan toplam 125 seçmen ile birlikte böyle bir karara vardıklarını ifade etti.  

Köylerindeki sıkıntıları anlatan Yaydere Muhtarı Abdullah Serin, “Köylülerimiz derelerden su çekiyorlar. Bu su da bulanık, tozlu bir de sağlıklımı, Sağlıksız mı? Görüyorsunuz, yetkililer de görsün halimizi. Bu gördüğünüz dere suyudur.  Hayvanlarımız gelip buradan su içiyorlar. Bizler de buradan içiyoruz`` diyerek tepkisini dile getirdi.

"Yetkililer, bizimle ilgilenmiyor"

Köylerinde 32 hanenin olduğunu ancak sularının olmadığını belirten Serin, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek,  “Gördüğünüz bu suyla bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Hayvanlarımızı suluyoruz. Köyden devamlı bir şekilde buraya tankerle ve eşeklerle gelip su alıyoruz. Durumu iyi olan tankerle geliyor. Durumu iyi olmayanlar da eşeklerle gelip su çekiyor. Bu su sorununu kaç defa Kaymakam Bey`e, Özel İdareye ta Cumhurbaşkanına kadar ilettik. Ayrıca Kaymakam Bey`e defalarca kalabalık bir şekilde köylülerle birlikte gittik. Su sıkıntımıza çare bulamadık. Bu sebeplerden dolayı köyümüzde bulunan 125 seçmenle birlikte sandığa gitmeme kararı aldık.`` şeklinde konuştu

'Hayvanlarla aynı yerden su içiyoruz'

İçme sularının olmadığını bu nedenle hayvanlarla aynı yerden su içmek zorunda kaldıklarını ifade eden Muhtar Serin, “Su aldığımız yerde hayvan pisliği de var. Su ihtiyacımızı eşeklerle ve tankerlerle uzak yerden taşıyoruz. Çeşmeden su akmadığı için çamaşır makinesini kullanamıyoruz. Vahim bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir