• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
İçkinin sahtesi ile sahte olmayanı arasında fark yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da sahte içkiden ölenlerin sayısı 18`e yükseldi. Sahte içki ile sahte olmayan içki arasında bir farkın olmadığını belirten alimler, ikisini de içmenin İslam dininde haram olduğunun altını çizdiler.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL-ULEMA) üyesi Vahdettin Kaya, içkinin İslam dininde kesin olarak haram kılmış bir meşrubat olduğunu belirterek, içkinin sahtesi ile sahte olmayanı arasında hiçbir fark olmadığının altını çizdi.

İçkinin İslam`da kesin olarak haram kılınan bir meşrubat olduğunu söyleyen Kaya, içkinin aşama aşama haram kılındığını belirterek, “Her haramda olduğu gibi içki içene de İslam`da ceza vardır. Bu cezalar İslam`ın koyduğu engelleyici kararlardır. Tabi hükümetlerin burada yapacağı ve vereceği kararlar da olmalıdır.” dedi.

“İçki bütün kötülüklerin anasıdır”

İçki içen kişinin sadece kendisine değil, topluma da zarar verdiği vurgusu yapan Kaya, “Alkol alan bir insan iradesi ve kuvvetini yitirir. Suç işleme, kötülüğe meyletme alkol içenlerde daha fazladır. Ailelerin yıkılmasına içki neden oluyor. Doktorların beyanlarına göre, içki birçok hastalığa da neden oluyor. Mide ve akciğer kanserinin alkolden meydana geldiğini doktorların bilgilendirmelerinden biliyoruz. İnsan hayatını kaybetmesine de neden oluyor. Sahte içkiden 12 kişi öldü. Sahte olmasa da insan hayatına zararlıdır içilmemesi gerekir. Peygamber Efendimiz, (s.a.v) ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır` diyor. İçki içilmesine müsamaha göstermemek gerekir çünkü zararı topluma da dokunur.” ifadelerine yer verdi.

“Çoğu sarhoş edenin azı da haramdır”

Kaya son olarak şunları söyledi: “İnsanın en kıymetli, en değerli şeyi aklı olduğu halde bir kişi aklını yitirdikten sonra ne düşünebilir, ne de bir şey yapabilir. Kur`an-ı Kerim insanı sürekli düşünmeye, aklını kullanmaya çağırıyor. Bir kavimin, bir neslin özellikle genç neslin düşünebilme kabiliyetini tamamen almak için alkole teşvik ediyorlar. Her sarhoş edici şey haramdır. 16 litrelik bir kaptan sadece bir avuç alıp içmek yine haramdır. Halk arasında bilinçli olarak, 'Bira haram değildir, sarhoş etmiyor' diyorlar. Oysa bira da necistir. Hz Peygamber, ‘Çoğu sarhoş edenin azı da haramdır` buyuruyor.” (Mustafa Kaynak - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir