• DOLAR 32.679
  • EURO 35.42
  • ALTIN 2502.95
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına ( 50-80 km/sa )şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ve Hatay çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batman çevrelerinde sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 12/16

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 2/13

İzmir: Az bulutlu ve açık 11/19

Adana: Parçalı ve az bulutlu 15/27

Diyarbakır: Çok bulutlu 10/18

Batman: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10/19

Van: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6/11 (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir