• DOLAR 32.201
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2411.871
  • ...
Esed konusunda yine anlaşamadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viyana toplantısına ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışileri Bakanı Cevad Zarif ve Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da bulunuyor.

Suudi Arabistan, Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır dahil olmak üzere konferansa toplam 17 ülke katıldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Esed'in müttefikleri Rusya ve İran ile 'Esed akıbeti konusunda' anlaşamadıklarını açıkladı. 

Toplantı sonrası ülkeler iki hafta içinde yeniden bir araya gelme konusunda uzlaştı. 

Esed'in akıbetinde anlaşamadılar

23 Ekim`de Viyana`da daha küçük çaplı benzer bir toplantı düzenlenmişti. Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda, Suriye`nin geleceği konuşulmuştu. Esed'li geçiş sürecinin tartışıldığı döneme denk gelen o toplantıda Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye, Esed'in akıbeti konusunda ortak bir tavırda anlaşamamıştı.

Bir aydan beri Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Rusya, İran'la beraber Suriye konulu müzakerelerde, Şam rejiminin lideri Esed'in gitmesinin önşart olarak öne sürülmesini reddederken; ABD ve diğer müttefikleri, Suriye'de Esed'in çözümün bir parçası olamayacağı konusundaki ısrarını korudu.

Reuters ve Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir