• DOLAR 34.265
  • EURO 37.588
  • ALTIN 2880.999
  • ...
Saldırılar Güneydoğu esnafını vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'lıların il ve ilçe merkezlerinde hendek kazıp, barikat kurması nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, saldırılardan duydukları endişe dolayısıyla da hava kararmadan evlerine çekiliyor.

Bu nedenle satış yapamadıkları için cirolarında önemli oranda düşüş olan işletmeler kepenk indirmeye başladı. Son 5 ayda Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta bin 726 esnaf iş yerini kapattı.

"Durum 1990'lı yıllardan daha kötü"

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu; "Diyarbakır'da son 5 ayda 500 esnaf kepek indirdi. Esnaf, çekini ve senedini ödeyemediği için bankalar nezdinde sabıkalı duruma düştü ve kredi, hatta pos cihazı alamıyor."

"Kimi esnaf çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldı"

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Talat Kara ise bölgede artan PKK saldırılarından dolayı Batman'da son 5 ayda 600 esnafın kepenk kapattığını belirterek, "Kimi esnaf çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldı" dedi.

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız da "Esnaf, çek ve senetlerini ödeyemiyor. Umut göremediği için tedirginlik yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir