• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
`Karikatürü asanlar batıdaki müstekbir dostlarına yaranıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan Hz. Muhammed`e hakaret içerikli karikatürlere tepkiler sürüyor. İTTİHAD`UL ULEMA üyesi Molla Cemal Çınar, karikatürü asanların tek gayelerinin batıdaki müstekbir dostlarına yaranmak olduğuna vurgu yaptı.

DBP`li belediyenin hakaret içerikli karikatürleri sahabeler diyarında asmasındaki asıl gayesinin Danimarka`ya karşı Diyarbakır`ın gösterdiği tepkinin bir intikamını alarak batılı dostlarına yaranmaya çalıştığına dikkat çeken Molla Cemal Çınar, “Bu insanların gerek Peygamberin şahsına, gerek Hz. Aişe`ye, gerek yakılan Kur`anlara ve gerekse de kurşunların hedefi olan Müslüman halkın çocuklarına yapmış oldukları kötülükler aslında şahsi bir mesele değildir. Bu saldırılar dinin kendisinedir. Allah-u Teâlâ`nın dinine düşmanlığı bunlar üzerine bina etmeye çalışıyorlar.” dedi.

“Danimarka`ya karşı Diyarbakır`ın gösterdiği tepkinin bir intikamı alınmak istendi”

DBP`nin karikatürü billboardlara asmasından yaklaşık 12-13 gün önce Demirtaş`ın Danimarka`ya gitmesine dikkat çeken Çınar, “Demirtaş oradan gelir gelmez onlara bağlı olan belediyelerin bunu Diyarbakır`da yapmasını manidar buluyorum. Müslümanlara düşman olan Batılı müstekbirlerle hareket eden bu zihniyet, birçok olayda olduğu gibi burada da planlı bir eyleme imza atmıştır. Burada Danimarka`ya karşı Diyarbakır`ın gösterdiği tepkinin bir intikamı alınmak istenmiştir.” diye konuştu.

HDP ve bileşenlerinin sürekli hedefinde İslam ve İslami değerler olduğunun altını çizen Çınar, “Aslında dine, imana, peygambere ve namusa nasıl düşman olduklarını zaman zaman böyle kendi elleri ile itiraf ediyorlar.” dedi.

İslam`ın kutsallarına yönelik yapılan saldırılarda verilen tepkilerin yetersiz olduğunu belirten Çınar, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef toplumumuz için böyle bir yaramız var. Filistin, Mısır ve diğer İslam coğrafyalarında yapılan her hangi bir haksızlığa karşı gösterilen çok geniş çaplı ve anlamlı tepkileri, aynı saldırılar ülkemizde olduğunda maalesef görülmüyor. ABD`de Kur`an yakıldı tüm dünya ayaklandı. Fakat Diyarbakır`da yakıldığında aynı tepkileri göremiyoruz. Kur`an ve İslam her yerde aynıdır.”

Çınar son olarak, özellikle İslami değerlere yapılan saldırıların kadınlar üzerinden icra edilmeye çalışıldığına dikkat çekti  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir