• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Van bölgenin sağlık üssü oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Sağlık Bakanlığı 2015 yılı Yatırım Programı kapsamında Van`da faaliyete geçecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanelerinin bölge illerine ev sahipliği yaparak hasta kabulüne başlayacağını söyledi.

Dr. Yanmaz, Van`da oluşturulan Sağlık Üssünün 500 yataklı hastanelerin İpekyolu üzerinde Sağlık Bakanlığına tahsis edilen 299 bin metrekare arsa üzerinde kurulduğunu ve 110 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu aynı zamanda sismik deprem izolatörü kullanılarak dizayn edildiğini belirtti.

Hastaneler ayrıca 894 araç kapasiteli otoparka sahip

Hastane hakkında detaylı bilgiler veren Yanmaz, “Bina çevresi ve yolları ile 43 bin 75 metrekare sert peyzaj, 22 bin 250 metrekare otomatik sulama yapılan yeşil alana sahiptir. 206`sı kapalı olmak üzere toplam 894 araç kapasiteli otoparka sahiptir. Bina içerisinde katlar arasında geçişi sağlayan 21 adet merdivenkovası ile 29 adet asansör bulunmaktadır. Hastane Kadın Doğum, Çocuk ile KVC branşlarında 88 adet poliklinik, 28 adet acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 adet ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 adet anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu, 14 adet her branşta laboratuvar, kan alma ve kan verme istasyonları, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisi ile 286 adet tek kişilik, çift kişilik ve süit hasta yatak servis odalarında hizmet verecektir. Hastanemiz bünyesinde aynı zamanda 11 adet doğum salonu bulunmakta olup, hasta doğum öncesinden yatış yapılarak odasından hiç ayrılmadan taburcu olana kadar kendisi ve bebeğinin tüm ihtiyaçlarını bu oda içerisinde karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir.” dedi.

Bu hastanelerde yok yok

Hastanenin teknolojik sistemlerle donatıldığını aktaran Yanmaz devamla, “Hastanemizde yaz ve kış koşullarına göre iklimlendirme sistemleri ve hijyenik klima santralleri ile sürekli taze hava akışı sağlanmaktadır; hemşire çağrı sistemleri, güvenlik kamera sistemleri, iklimlendirme, aydınlatma ve yangın algılama sistemleri bilgisayarlı otomasyon devreleri ile takip altında tutularak, ilgili birimler arasındaki iletişim pnömatik tüp transfer sistemi ile yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Hastanemiz bölgeye önemli hizmetler verecek”

İl Sağlık Müdürü Dr. Yanmaz, Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanelerinin son aşamaya geldiğini dile getirerek, “Kısa bir süre içerisinde inşallah her hangi bir sıkıntı yaşamadan hastanelerimiz halkımızın hizmetine açılacaktır.” dedi.

Yeni yapılan akıllı hastane odalarının en fazla 2 kişilik olduğunun altını çizen Yanmaz, Akıllı hastanelerin özel hastane statüsünde hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

“Van, bölgenin sağlık turizmine açılan kapsı olacak”

Van`ın Sağlık turizmine adım atacak alt yapıya sahip bir il olduğunu ifade eden Dr. Yanmaz, “Sağlık Turizmi dünyada ve ülkemizde hızla büyüyen bir alternatif turizmdir. Bölgemizde ve ilimizde turizm ve sağlık alanında hızlı ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu anlamda ilimiz kalesi, adası, yaylaları, kültür ve doğa güzellikleriyle tercih edilmesi gereken yerdir. Van turizm marka değerlerinin ve sağlık turizm potansiyelinin aktif olarak değerlendirilerek bölgenin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.” diye konuştu.

Van`da devam eden yatırımlarla Doğu`nun Sağlık Üssü haline geldiğini de sözlerine ekleyen Yanmaz, “500 Yataklı Hastane ile artık dışarıya sevk veren değil tam tersine bütün sevkleri alan bir il haline geleceğiz.” dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir