• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tatvan Belediyesi İŞKUR  ile protokol imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürlüğü ile Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında belediyede çalıştırılacak olan personeller için iş protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol gereği, 4 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan kura çekimi sonrası seçilecek olan personeller, Tatvan Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek.

Toplum Yararına Çalışma Programının amacını dile getiren İŞKUR İl Müdürü Alattin Aslan, “İşin ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde bu sayıyı en düşük yüzdeliğe indirmektir. Bu vesile ile yapılan girişimler neticesinde, bu yıl il genelinde birçok vatandaşımızı bazı kurumlarda belirli bir süre ile istihdam edeceğiz. Belediyede istihdam edeceğimiz personelleri 4 Kasım çarşamba günü yapılacak olan kura çekimi ile seçeceğiz. Başvuruda bulunmak isteyenlerin il müdürlüğümüze ya da ilçelerdeki hizmet noktalarımıza başvurması gerekiyor.” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise kura ile yapılacak alımlar sayesinde hem personel eksikliği anlamında büyük bir sıkıntıyı çözeceklerini, hem de istihdam alanına büyük katkı sunulacağını ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir