• DOLAR 34.184
  • EURO 38.229
  • ALTIN 2936.804
  • ...
Depremzede Köylülerin Sorunları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaşanan depremlerin ardından Van`ın kimi köylerinde taş üstünde taş kalmazken, kimisinde de çok büyük maddi hasar meydana gelmişti. Yaraların sarılmaya başlanmasıyla insanlarda umutlar yeniden yeşermişti. Fakat bazı köylere giden yardımların yetersiz ve düzensiz olması vatandaşlarda sıkıntıya sebep oluyor.

 

Van merkeze bağlı Ermişler Köyü sakinlerinden Recep Erdoğanlı, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirildi: " Köyümüz üç yüz haneden oluşuyor. İlk depremden bu güne kadar iki yüz çadırın dışında çadır alamadık. Şu anda köyümüzün en büyük sıkıntısı giyim, gıda ve ısınma problemidir. Diğer köylerin pek çoğuna aşevleri kuruldu. Çok talep etmemize rağmen köyümüze aşevi kurmadılar. Bunun yerine hazır yemek getireceklerini söylediler. Yedi sekiz gündür sıcak yemeği de getirmiyorlar. Hayvanlarımız da perişan durumda. Yemleri ve samanları yok. Bazen kendimizi unutup onlara acıyoruz. Sesimizi duyuracak yetkili bulamıyoruz."

 

Buna benzer pek çok sıkıntılarının olduğunu dile getiren Erdoğanlı, "Seçim döneminde siz bizim başımızın tacısınız, biz de sizin temsilcileriniziz diyenler, ev ev dolaşıp oy isteyenler şimdi ortalıkta görünmüyorlar. Siz bize şimdi sahip çıkmazsanız ne zaman sahip çıkacaksınız" diyerek ilgisizlikten ve imkânsızlıktan yakındı.

Mahmut Aytekin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir