• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Iraklı ve Suriyeliler artık potansiyel bombacı olarak görülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli`de şehirlerarası otobüste yolculuk eden Iraklı gençlerden şüphelenen yolcular, polisi alarma geçirdi. Otobanda yolcu otobüsünü durduran polis, gençleri indirip inceleme yaptı. Yapılan kimlik kontrolü ve aramada her hangi bir olumsuz duruma rastlamadı.

Olay Kocaeli-Ankara Otobanında meydana geldi. İddiaya göre Zonguldak`a giden özel bir firmaya ait yolcu otobüsüne Iraklı aileler bindi. Iraklı gençlerden şüphelenen bir vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yolcu otobüsünü otobanda durdurarak gençlerin kimliklerini kontrol ederek valizlerinde arama yaptığı belirtildi.  

Otobüsün çekildiği alana çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Şehirlerarası yolcu otobüsünde bulunan Iraklı yolcular polis tarafından aşağıya indirildi. Iraklı yolcuların ilk olarak üst aramaları yapılırken, bagajda bulunan çantaları da didik didik arandı. Polisin otobüsü durdurarak inceleme yapması üzerine Iraklı yolcular şaşkına döndü. Yapılan tüm kontrollerin ardından olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı anlaşıldı.

Yaşanan bu durum son aylarda düzenlenen bombalı saldırının ardından özellikle Irak ve Suriye uyruklu insanların potansiyel bombacı olarak görülmeye başlandığına işaret ediyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir