• DOLAR 32.381
  • EURO 34.688
  • ALTIN 2392.864
  • ...
"Bunların tek gayeleri Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan Hz. Muhammed’e (sav) hakaret içerikli karikatürlere tepkiler sürüyor. Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD’UL ULEMA) Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, karikatürü asanların tek gayelerinin Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmak olduğuna vurgu yaptı.

Hz. Muhammed’in (sav) gelmesiyle bataklığa sürüklenmiş insanlığın hayat bulduğunu belirten Kılıçarslan, “Hz. Muhammed (sav) geldikten sonra insanlara, insaniyetin ne olduğunu anlattı. Hıristiyanlar bile Hz. Muhammed’in (sav) büyük bir önder olduğunu kabul ediyor ama şimdi ortaya çıkan Komünizm fikri, Peygamberleri ve bütün semavi dinleri inkâr ediyor.” Dedi.

“Kürt milletini İslam’dan uzaklaştırmak için PKK/HDP’yi ortaya çıkardılar”

PKK/HDP’lilerin savunduğu Komünizmin mutlak küfür olduğunun altını çizen Kılıçarslan, “Komünizm mutlak küfürdür. Komünizmde bütün İslam erkânları ve maneviyatı inkâr ediliyor. Bu ise en büyük küfürdür. İslamiyet bu memlekete geldikten sonra Kürt milleti Sahabelerle savaşmadılar, gönüllü olarak İslamiyet’i kabul ettiler ve şimdiye kadar devletleri olmadığı halde en güzel şekilde İslamiyet ile alakalı olmuşlar. Kürtlerden Bediüzzaman, Şeyh Said, Selahattin-i Eyyübi gibi çok büyük alimler yetişmiştir. Şuanda dünyaya hükmetmeye çalışan Yahudi ve Hıristiyanlar, Kürt milletini İslam’dan uzaklaştırmak için Komünizm fikrine sahip olan PKK ve HDP’yi ortaya çıkardılar.” açıklamasında bulundu.

“PKK/HDP zihniyeti kadar Kürtlere kimse zulüm yapmadı”

Sözde Kürtler adına ortaya çıkanların Kürtlerin dinine savaş açtıklarına işaret eden Kılıçarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “PKK/HDP, sözde Kürtlere hizmet etme adına ortaya çıktılar ama Kürtlerde ne din, ne haya, ne terbiye, ne edep, hiçbir şey bırakmadılar. Buralarda fabrikaların, yolların, barajların, köprülerin yapımına karşı geliyor, engelliyorlar. Bunlar yüzünden Kürtler rahatça bir yola çıkamıyor, pikniğe gidemiyor. Çoğu Kürtler malını, toprağını, memleketini terk edip Komünizm fikirli PKK yüzünden batıya göç ediyor. Şimdiye dek PKK/HDP zihniyeti kadar hem maddi ve hem de manevi olarak Kürtlere hiç bu kadar çok fazla zulüm yapılmadı.”

“Kürtlerin iyiliğini isteseydiler, Kürtlerin değerlerine hakaret etmezlerdi”

PKK/HDP zihniyetinin Kürtlerin gençlerini ve kadınlarını dinsiz yapmaya çalıştığını söyleyen Kılıçarslan, “Kürtler kadar dindar kimse yoktu. Komünizm fikirli PKK/HDP yüzbinlerce Kürt gencini dinsiz yaptılar. Allah’a, Peygamberlere, kıyamete inanmıyorlar. Kürtlerin kadınları kadar neredeyse yeryüzünde hayalı ve terbiyeli kadın yoktu. Şimdi Kürtlerin kadınlarını öyle bir duruma getirmişler ki, haya, edep, terbiye diye onlara hiçbir şey bırakmamışlar. Bu milletin arasında fuhşu, zinayı artık bir adet haline getirmeye çalışıyorlar. Danimarka’da peygamberimize yapılan hakareti dahi Hıristiyanlar kabul etmedi. Eğer ki bu Komünizm fikirli şahıslar, partiler Kürtlerin iyiliğini isteseydi Kürtlerin değerlerine hakaret etmezlerdi.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir zaman Hz. Muhammed’i (sav) sahipsiz bilmesinler”

Kürtlere en büyük hakaretin, peygambere hakaret etmek olduğunu belirten Kılıçarslan, “Kürt milleti dindardır. Kürtler, peygamberi için canlarını, mallarını ve evlatlarını Allah yolunda veriyor. Onlar hiç zannetmesinler ki bu millet, Peygamberini terk eder ve ona yapılan hakarete karşı çıkmayacak. Bunlar ara ara Müslümanların mukaddesatlarına saldırarak bu milleti deniyorlar. Ama elhamdülillah Müslümanlar ve İslami camialar peygamberine, dinine ve mukaddesatına sahip çıkıyor. Onlar hiçbir zaman Hz. Muhammed’i (sav) sahipsiz bilmesinler.” uyarısında bulundu.

“İslamiyet’e düşmanlıklarından başka bu millete hizmet etmemişler”

Peygamber hakaret karikatürünü asanların bu milletin dostu değil, düşmanı olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Bu milletin hem dinini, hem ahretini ve hem de dünyasını tahrip etmek istiyorlar. Bu bölgelerdeki belediyeler onların elinde olduğu halde hiçbir yerde bu millete hizmet etmemişler ve bu halka faydaları olmamıştır. Ancak masum halkın çocuklarını dağa kaçırıyorlar. İnsanların evlerini, dükkânlarını, arabalarını yakıyorlar. Kendi çocuklarını ülke dışında ve özel okullarda okutuyorlar ama milletin çocukları için de ‘Askere gitmeyin, evlere saldırın, yolları kesin’ diyorlar. O yüzden bunlar hiçbir zaman bu millete faydalı olmadı, olmayacak.”

“Bu millet dinini, peygamberini ve mukaddesatlarını terk etmeyecek”

Müslümanların hiçbir zaman mukaddesatlarından vazgeçmeyeceğini hatırlatan Kılıçarslan, “Bunlar hiçbir zaman zannetmesinler ki, bu millet dinini, peygamberini ve mukaddesatlarını terk edecek. Bizler peygamberimiz için canımızı, malımızı veririz, evlatlarımızı feda ederiz. Bizler hiçbir zaman dinimizi, peygamberimizi terk etmeyeceğiz. Peygamberimize karşı herhangi bir dil uzatılsa, Allah’ın izniyle biz o dili keseriz. Bu dinsizlerin de peygamberimize hakaret etmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kesin olarak bilsinler, hiçbir zaman bu din sahipsiz değildir.” şeklinde konuştu..

PKK’lilerin camilere yönelik yaptığı saldırılara da değinen Molla Enver Kılıçarslan, camilere yönelik saldırıların tek amacının dindarlığıyla bilinen Kürt halkını camiden, ibadetten uzaklaştırmak olduğunu söyledi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir