• DOLAR 34.116
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2914.581
  • ...
Yatırımcıların En Önemli Sorunu Elektrik Kesintisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Ticaret ve Sanayi Odası Stratejik Plan çerçevesinde daha önce düzenli olarak gerçekleştirdiği Batman`daki üretici firma ziyaretlerine All Alçı Firmasını ziyaret ederek tekrar başladı. BATSO yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu, Meclis Başkanı Şemsettin Gülmüş, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Kaya Ve Mehmet Ekinci, Meclis Üyesi Nihat İpekyüz, BATSO stratejik Plan Yürütme Kurulu Üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı ziyaret Batman OSB Müdürü Zeynep Akbel`i yeni OSB Müdürlük binasında ziyaret etmesi ile başladı.
 
"Sanayi İçin Saniyeler Önemlidir"
BATSO heyetini kendi makamında ağırlayan Akbel`e, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu "Bugün hem iade-i ziyarette bulunmak hem de Stratejik Plan gereği her hafta bir üretici firmayı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Amacımız bu firmalarımızı ziyaret edip, basınımızın da aracılığı ile gerek Batman`a gerekse bölgeye tanıtmak ve yaşanılan sorunları rapor haline getirip bu sorunlara çözüm üretmektir" şeklindeki sözleriyle bilgi vererek, kendilerinin de desteklerini beklediğini dile getirdi.

Batman Organize Sanayi Bölgesi`nde yatırımcıların en önemli sorununun elektrik kesintileri ile voltaj düşüklüğü olduğunu söyleyen Akbel, elektrik arıza ekiplerinin köy ekibi olduğunu bu nedenle aksak yaşanan elektrik kesintilerine güvenlik gerekçesi ile müdahale edilmediğini ve tesislerin sabaha kadar elektriklerin gelmesini beklediğini dile getirerek, sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. Bu arada yine OSB`nin en önemli sorunlarından biri de özel güvenlik sorunu olduğunu bu konuda Jandarmadan yetki istendiğini ancak bugüne kadar bu yetkinin henüz verilmediğine dikkat çekildi.
 
Jandarmanın vereceği yetki ile birlikte bölgede özel güvenlik teşkilatı kurulup, güvenlik de sağlanmış olacak. BATSO yönetim kurulu üyesi Mehmet Ekinci de "Sanayi için saniyeler önemlidir. Bu kesintiler büyük ölçüde üretimi etkiliyor, verim oldukça düşüyor. Biz henüz üretim yapan fabrikalar için bu kadar önemli olan elektrik kesintileri problemini çözemezken buraya nasıl yatırımcı çekebiliriz?" şeklinde konuşarak Akbel`i destekledi.


OSB Kavşağında Ciddi Kazaların Yaşanıyor
Ayrıca Akbel; OSB içinde veya yakın çevrede bir sağlık ocağı yapılmasının planlandığını, daha sonra 4.etap 2. ilave kamulaştırma çalışmasının yapılma aşamasında olduğunu ve burası için 60 firmadan talep olduğunu dile getirdi. İkinci OSB`nin şuan düşünülmediğini, mevcut OSB yi canlandırmanın amaçlandığı gibi konulara da değindi.
Son olarak OSB kavşağında ciddi kazaların yaşandığını ve 6 yıldır sürekli yazışmaların yapıldığını ve bu çalışmaların gündeme alındığı konusuna değinilirken; BATSO Başkanı Nasıroğlu bu konu ile bizzat alakadar olacağını ve bir rapor hazırlatılacağını belirtti.
 
Nasıroğlu Başkanlığında OSB Müdürü Zeynep Akbel ile birlikte BATSO yönetim kurulu başkan vekili Salih Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda All Alçı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Hasan Ekmen`in de ortağı olduğu All Alçı ve All Alçıpan tesislerine geçen Ticaret Odası heyeti burada da bazı temaslarda bulundu.
 
Heyet fabrikayı gezerken Nasıroğlu Hasan Ekmen`den fabrika ve kamera sistemi ile ilgili bilgi aldı.
 
"Suriye Bizim İçin İyi Bir Pazardı"
All Alçı ve Alçıpan fabrikasını gezen Ticaret Odası Başkanı Osman Nasıroğlu bazı sorunları da tespit etmek isterken, All Alçı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Hasan Ekmen, " En büyük sorunlardan biri kapanan Suriye kapısıdır. Suriye pazarının son bulması OSB`deki tüm yatırımcıları olumsuz etkiledi. Suriye bizim içinde çok iyi bir pazardı ve biz Suriye pazarını kaybettik. Bu arada Irak gümrük kapısında uzun araç kuyruklarının oluşması da büyük bir sorundur." Şeklinde konuştu.
 
Son olarak all alçı fabrikasının mevcut durumunu öğrenmek isteyen Nasıroğlu`na bilgi veren Hasan Ekmen "Fabrikada 7 çeşit ürün üretiliyor. Yurt dışında Irak, Azerbaycan Nahçivan, yurtiçinde ise Gaziantep`e kadar ulaşıyoruz. All alçı 2004 yılında Batman`da, 2007 de ise Ankara`da üretime başladı. Bütün illerde bayisi olan ABS den sonra biz ikinci firmayız. Kapasitemiz Batman için yılda 200 bin ton, Ankara için 300 bin tondur. Batman`da 100`e yakın Ankara`da ise 80 çalışanımız mevcuttur" dedi.
 
Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir