• DOLAR 34.171
  • EURO 38.081
  • ALTIN 2922.904
  • ...
`Kamuda Güvencesiz Çalışmaya, Hayır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Genel İş Sendikası SES Batman Şubesi "Kamuda Güvencesiz Çalışmaya Hayır" konulu basın açıklaması gerçekleştirildi. Sendika binasında saat:12.00`de gerçekleştirilen basın metnini SES Batman Şube Başkanı Esat Altunışık okudu.
 
Esat Altunışık, ülkede büyük bir işsizlik sorunu yaşandığını belirterek," Bir yandan sosyal patlamaların habercisi olan devasa boyutlarda ki işsizlik, bir yandan çalışanların pamuk ipliğine bağlı, işverenin iki dudağı arasında hapsolmuş… "güvenceleri" ya da güvencesizlikleri… Gerçekten de milyonlarca emekçi yarın ne olacağının, çalışıp çalışmayacağının, aldığı maaş miktarının aynı kalıp kalmayacağının, kaygısını yaşıyor. Kapitalizm, krizin faturasını emekçilere kesmenin en temel yöntemi de aslında güvencesiz çalıştırma ve esnek istihdam biçimleridir." İfadelerine yer verdi.
 
Altunışık, açıklamasının devamında; "Uzun yıllardır uygulanan neo-liberal politikalarının yol açtığı tahribatlar, emekçileri artık "bıçağın kemiğe dayandığı" bir döneme getirmiştir. Çalışanlar, örgütlü, örgütsüz, kadrolu-kadrosuz, güvenceli-güvencesiz, kurum çalışanı-taşeron çalışanı olarak parçalanan emekçiler olarak bizler yaşanan sorunu bilince çıkarma ve önümüze mücadele yöntemleri koyacağız" şeklinde konuştu.
 
Kamu Emekçiler Enternasyonali PSI öncülüğünde, Türkiye PSI üye sendikalarla birlikte yürütülen proje kapsamında Batman Belediyesi Konferans Salonu`nda 11.12.2011 tarihinde saat:11.00`de "Kamuda Güvencesiz Çalışma" paneli düzenleneceği açıklandı.
 
Veysi Rüzgâr-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir