• DOLAR 34.12
  • EURO 38.138
  • ALTIN 2916.286
  • ...
Batman`da Elektrik Kabloları Yer Altına Alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - DEDAŞ, Batman`da elektrik kablolarını yer altına döşemeye başladı. Yüksek gerilim ile Alçak Gerilim elektrik kablolarının yer altına alma çalışmaları ilk olarak Çarşı mahallesi ile Meydan Mahallesinde başladı.

 

Kasım Ayının on altısında başlayan çalışmalarla Cumhuriyet Bulvarı bitirildi. Bir haftadır 1. Cadde trafiğe kapatılarak çalışmaya devam ediliyor. Çalışma, Cumhuriyet Bulvarı boyunca 1. Caddeden sonra 2. Cadde, Ara Cadde ve 8. Cadde`nin yaklaşık 30 gün süreceği belirtildi.

 

Çalışmayı yapan firmanın sahibi H. Fahrettin Aksoy çalışma alanlarının çarşı içerisinde devam ettiği için esnafın duyarlı davranmasını istedi. Yaklaşık bir ay sürecek çalışma nedeniyle esnaftan beklentilerini şöyle dile getirdi "Batmanlı esnafların duyarlı olmalarını bekliyoruz. Her ne kadar, paramızla çalışsak bile Batmanlılara bir hizmettir. On beş kişilik bir ekip ile çalışıyoruz. 2. Cadde ve ara caddeden sonra yapılan ödenek nedeniyle işimiz bitecek. Kalan yerler de yapılacak olan yeni ödenekle sürdürülecek."

 

Birinci Cadde esnaflarından Nurettin Teymur, "Yapılan çalışma beklenen ve yapılması gereken bir çalışmadır. Esnaf bu sıkıntıya katlanmak zorundadır. Bu çalışma sonrası belediye kaldırım ve yolları ivedilikle yaparsa esnafın sıkıntısı kalmaz. Umuyoruz ki esnaf mağdur edilmez" şeklinde konuştu.
 
M. Sait Çelik-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir