• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İTTİHAD İstanbul Ziyaretlerine Devam Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / haber merkezi

Daha öncede İstanbul'da farklı kesimlere ziyaretlerde bulunan İTTİHAD, son olarak Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öğretim görevlesi ve Fatih Camisi fahri vaizi Prof Dr. Hamdi Arslan'ı ziyaret etti.

Mustazaaflar Cemiyeti İstanbul şubesinde gerçekleşen görüşmede, karşılıklı durum değerlendirmesi üzerinde konuşuldu. Prof. Dr. Hamdi Arslan “Selahaddin`i Eyyubi`yi ortaya çıkaran, yetiştiren şartların iyice okunması ve araştırılması gerekir. Selahaddinî Eyyubi`nin anlaşılması için Mahmut Nurettin Zengi`nin bilinmesi gerekir. Mahmut Zengi Kudüs`ü kurtarmak için, birçok yerde hadis ezberi merkezlerini, kurdu. Topluma Peygamber sevgisi bilinci verdi. Vefat ettikten sonra, onun yanında yetişen Selahaddin`i Eyyubi aynı yolu sürdürdü ve akabinde Kudüs`ün kurtuluşu oldu.” Dedi. Prof.Dr. Hamdi Arslan “Müslümanların camilere gitmekten üşenmemeleri gerekir. Yanı başındaki camiye gitmekten üşenen Müslümanın mescidi Aksaya nasıl bir faydası olur tartışılması gerekir”dedi. Arslan “ittihad`an icazet alan muallimelerden haberim oldu çok sevindim. Allah onları muvaffak etsin ve devamını getirsin ”dedi.

İTTİHAD genel başkan yardımcısı Mehmet şenlik “birbirilerinden ayrı düşen Müslümanların bir an önce bu ayrılık fitnesinden kurtulması gerekir. Bizim farklı düşüncelerimiz, farklı hassasiyetlerimiz olabilir. Âmâ birçok noktada aynı hassasiyetlerimiz vardır. Bu hassasiyetlerde zaman kaybetmeden birbirimizden haberdar olmamız bir araya gelebilmemiz gerekir. Fransa da peygambere karşı yapılan bir saygısızlıkta hepimiz farklı yerlerde aynı tepkiyi gösteriyoruz. Bu saygısızlık bize yakın bir yerde olunca da aynı tonda ve aynı şekilde gür bir şekilde tepkimizi ortaya koymalıyız."  Dedi. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir