• DOLAR 34.145
  • EURO 38.188
  • ALTIN 2915.934
  • ...
Özgür Eğitim-Sen`den Bülent Arınç`a Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 BATMAN- Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı açıklama yaparak öğretmenlerle ve toplu sözleşme ile ilgili açıklamalarında dolayı Başbakan yardımcısı Bülent Arınç`a tepki gösterdi.

Sevinçer, geçtiğimiz günlerde Başbakan yardımcısı Bülent Arınç`ın ulusal basına yansıyan iki açıklamasının dikkatlerini çektiğini; "Öğretmenden yönetici olmaz" açıklaması yapan Milli Eğitim Bakanın bu sözlerine ne diyorsunuz sorusuna Bülent Arınç`ın "Ömer Dinçer ilkeli, öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır" diyerek kendi zaviyesinden öğretmenleri nasıl gördüğünü ifade ettiğini belirtti.

Sevinçer, hangi sendikaya üye olursa olsun hiçbir öğretmenin `çalışanları Van`da göçük altındayken Paris`teki programını yarıda kesmeyip gelmeyen, sadece kendi kurumundaki çalışanlara ek ücret verilmediğinde susan, çalışanlarının yazın yattığını iddia eden, çalışanlarından yönetici çıkmayacağını söyleyen` bir bakandan şahsiyet kazanmaya ihtiyacı olmadığını dile getirerek, "Bülent Arınç`ın bu açıklamalarını kınıyor ve kendisini tüm eğitim çalışanlarından özür dilemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Arınç`ın ikinci açıklamasının ise, toplu sözleşmenin Memur-Sen`in görüşleri doğrultusunda yapılacağı ifade etmesi olduğunu belirten Sevinçer, "Diğer Konfederasyonları dışlayan hatta yok sayan bu ifadeler Türkiye`de yıllarca sendikaların bazı siyasi partilerin arka bahçesi olup olmadığı tartışmalarının yersiz olmadığını göstermiştir. Sayın Arınç`ı ağlayarak, gözümüz yaşlı alkışlıyoruz(!) Yıllardır söylenen bir iddiayı resmen ispatlamıştır. Sayın Arınç Türkiye Cumhuriyetinin mi yoksa belli bir zümrenin mi başbakan yardımcısıdır?" şeklinde tepki gösterdi.

Referandumda evet de demişse hayır da demişse kazanılan hakların tüm çalışanların olduğunu ve sadece A sendikasının ya da B sendikasının olmadığını söyleyen Sevinçer, "Oldu olacak Sayın Arınç "evet" diyen sendikaya üye olmayan çalışanlara toplu sözleşme hakkı verilmeyecek şeklinde bir yasa değişikliği de yapsın. Şiddete başvurulmadığı müddetçe bize ne kadar aykırı olursa olsun farklı görüşlerin dile getirilme hakkı vardır ve bu hak demokrasinin temel şartlarındandır. Birinin hukukçu olan Arınç`a bunu anlatması gerekir.Sayın Arınç şunu da unutmamalı ki yasalar yandaşları memnun etmek için değil vatandaşı memnun etmek için çıkarılır." İfadelerine yer verdi.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir