• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Bitlis`te Hz. Hüseyni anma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından, Dernek binasında düzenlenen Hz. Hüseyni anma ve anlama programına çok sayıda Bitlisli katıldı.

İlahiyatçı Lokman Dalga`nın Kur`an-Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam etti. Hz. Hüseyin için bestelenen ‘Ax Kerbela` şiirinin okunduğu sırada salonda duygulu anların yaşandığı gözlemlendi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan ilahiyatçı Musab Dalga, Kerbela`da Hz. Hüseynin verdiği mücadelenin tüm Müslümanlar için örnek teşkil ettiğine dikkat çekti.  Dalga, Kerbela hadisesine sadece tarihi bir olguyla bakılmaması gerektiğini belirterek Kerbela`dan manevi bir ders çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Hz. Hüseynin mücadelesinden kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Dalga, şunları söyledi: “Hz. Hüseynin Emevi`lere karşı olan mücadelesi din ile milliyet arasındaki bir mücadeleydi. Yezid, kendi saltanatını korumak için halktan biat alırken, Hz. Hüseyin, ceddi Hz. Muhammed (sav)`in kendisine bıraktığı İslam dininin bekası için mücadele ediyordu.” dedi.

Program, yapılan duanın ardından verilen Aşure ikramıyla sona erdi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir