• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Gazeteciler gelişmelerden rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu'nda da bulunan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A. Kadir Üründü, “21 Ekim Gazeteciler Bayramı” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üründü mesajında bir şehrin, bir yerin tanıtılması, eksiklerin giderilmesi, yanlışlıkların düzeltilmesi konusunda önemli görevler üstlenen ve görev yaptıkları yerlerde idarecilerin ufuklarına ufuk katma noktasında hatırlatıcı, bilgilendirici ve araştırıcı bilgiler sunan gazetecilere herkesin destek olması gerektiğinin altını çizdi

Mesajında, 21 Ekim Günü'nü, meslek mensupları için yaşanan atmosfer gereği bayram havasında değil de sıradan bir gün olarak geçireceklerini kaydeden Üründü, açıklamalarını  şöyle sürdürdü:

“Günümüzde zor koşullarda, maddi imkansızlıklar içerisinde her geçen gün daralan mesleki çerçeve içerisinde her türlü zorluğa göğüs gererek ve mesleğin gereği olarak hedefi, halkı gelişmelerden haberdar etmek olan gazetecilere toplumun bütün bileşenlerinin yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Kimi zaman tehdit edilen, kimi zaman darp edilen, kimi zaman da farklı saldırılarla karşı karşıya kalan meslek mensuplarının zor bir dönemi daha yaşadığını ve yaşanan gelişmelerden rahatsız olmakla birlikte;  Vicdan ve İzan sahibi olan hiç bir gazetecinin de akan kan, ölüm ve dökülen gözyaşının haberini yapmaktan hoşnut olmadığını belirtmekte yarar görüyorum."

Üründü, Yaşanan bütün olumsuz şartlara karşın toplumun gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için gecesini gündüzüne katmaya ve mesleklerini icra etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Üründü, mesajını şu ifadelerle tamamladı; “Gazetecilik halkın menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtan önemli bir görevdir. Yine gazetecilik, insanımızın zihninde bir takım kanaatlerin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Ülkemizin daha müreffeh yarınlara ulaşmasında gazetecilerin kamuoyu oluşturma ve hizmet noktasında öne çıkardıkları haberlerle yardımcı olma görevini en iyi şekilde yerine getirdiğine inancımız tamdır.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir