• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Hakkâri`de 11 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde yapılan hava harekâtında 11 PKK`li öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Yapılan açıklamada, Yüksekova`da tespit edilen PKK`lilere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzilerinin düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiği,  11 PKK`linin öldürüldüğü, ayrıca bölgede yapılan aramada, bir PKK`linin cesedinin araziye gizlenmiş olarak bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada operasyon sonucu, PKK`liler tarafından kullanılan 4 mağarada, bir adet doçka uçaksavar, 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet bixi tüfeği, bir adet kanas keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Tunceli kırsalında 3 PKK`linin cesedi bulundu

Tunceli`de devam eden operasyonlarda, PKK`liler tarafından kullanılan bir adet sığınakta 3 PKK`liye ait cesedin bulunduğu, çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Lice`de 200 kilogram esrar ve 6 yüz bin kök hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır`ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlarda, bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 2 yüz kilogram esrar ve 6 yüz bin kök hint keneviri, 4 yüz kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Yapılan çalışmalar sonucu toplam 8 şüpheli şahsın gözaltına alındığı, ayrıca operasyon bölgesinde 3 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildiği belirtildi.

Başkale`de patlayıcı madde ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

Van`ın Başkale ilçesinde devam eden operasyonlarda, 45 kilogram patlayıcı madde, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek ve muhtelif örgütsel doküman, Yolmaçayır Mahallesinde bir evde yapılan aramada yüz kilogram patlayıcı madde, 3 yüz metre kablo, iki adet fünye ele geçirildiği ifade edildi.

Şanlıurfa`da 5 PKK`li teslim oldu

Muş`un Bulanık ilçesinde devam eden operasyonlarda 2 adet el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildiği, Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde PKK`den kaçan, 4 PKK`li, Hilvan`da bir PKK`li olmak üzere toplam 5 PKK`linin teslim olduğu söylendi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir