• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz`in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla`da çok kuvvetli; Manisa, Uşak, Kütahya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ile akşam saatlerinden sonra Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
RÜZGÂR: Genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara`nın batısı ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Marmara`da kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esecek.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla`da çok kuvvetli; Manisa, Uşak, Kütahya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ile akşam saatlerinden sonra Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla`da çok kuvvetli; Manisa, Uşak ve Kütahya`da kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Karaman ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla batısının parçalı bulutlu geçecek. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ve sis görülecek (1/12)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8/13)
Bursa: öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (5/13)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. (11/13)
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu (-2/11)
Adana: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (4/17)
Mersin: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (7/16)
Diyarbakır: Az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor (-6/12)
Batman: Parçalı bulutlu (-6/11)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (6/15)
Gaziantep: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu (1/13)
Mardin: Parçalı bulutlu (8/14)
Van: Az bulutlu ve açık. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-5/5)
Bingöl: Az bulutlu ve açık (-3/9)
(Ayhan Kaya-İLKHA )
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir