• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2422.72
  • ...
Dişlerimizi Ne Zaman Fırçalamalıyız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dişlerinize çok önem veriyorsunuz ve çürüklerin önüne geçmek için her yemek sonrası vakit kaybetmeden fırçalıyorsunuz. Bu durum ilk bakışta diş sağlığını korumak için mükemmel bir yöntem olarak görünebilir; ancak yemek sonrası hemen dişlerin fırçalanması diş yüzeyinden bir miktar maddenin kalkmasına sebep olarak diş sağlığınızı olumsuz etkiler.

Yemek Sonrası Fırçalama Diş Yüzeyini Zedeleyebilir

Ağız diş sağlığının korunmasının temelinde temizlik ve bakım yatmaktadır. Yemeklerden ve asitli içeceklerden hemen sonra dişleri fırçalamaktan kaçınılmalıdır. Çünkü bu tür gıdalardan sonra yaklaşık bir saat diş minesi asit saldırısı altında olup minenin yumuşadığı ve hemen yapılan fırçalamanın diş yüzeyinden bir miktar madde kaldırdığı bilinmektedir. İngiltere’de yapılan bir araştırma neticesinde 5 yaşındaki çocukların %53’ünde diş erozyonu saptanmıştır. Gazlı içecekler dışında meyve suları da dişlerde erozyon riskini artırmaktadır.

Dişler Aşındıkça Renk Bozulmaları Artar

Dişleri beyazlatmak için aşındırıcı diş macunu ve diş parlatma tozları talebi diş sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Dişin minesi aşındıkça alttaki dentin tabakasının açığa çıkmasıyla dişin rengi daha sarı gözükmekte, sıcak ve soğuk hassasiyeti de buna eklenmektedir. İlerlemiş dönemde artan duyarlılık, oluşan çatlaklar, giderek artan renk bozulmaları gözlenebilir.

Yatmadan Önce Mutlaka Fırçalanmalıdır

Gece tükürük akışı azaldığında asitler dişte daha çok erozyona yol açar. Gece çürük riski artmaktadır. Bu nedenle gece mutlak suretle dişlerimizi fırçalamalıyız.

Aile Sağlık / Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir