• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Van`da Silahlara Rağbet Her Gün Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yaşanan depremlerin ardından, vatandaş sorun üstüne sorun yaşıyor. Gıda, giyim, barınma… Ve benzeri sorunlar yaşayan vatandaş, şimdi ise hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan hırsızlık olaylarının, Van genelinde yaygınlaşması nedeniyle vatandaş evini sahipsiz bırakamıyor. Birçok bölgede yaşanan hırsızlık olaylarına karşın, çoğu vatandaş evlerinin önünde nöbet tutmak zorunda kalıyor.

 

Çoğu bölgelerde ise, vatandaş hırsızlık olaylarının yaşanması nedeniyle çareyi silahlara yönelmekte buldu. Kendileriyle görüştüğümüz silah satıcıları, kendilerine şu ana dek silah konusunda birçok rağbetin olduğunu vurguladılar. Her gün onlarca vatandaşın geldiğini belirten silah satıcıları, ancak ruhsatsız oldukları için çoğu vatandaşa silah satamadıklarını belirtiler. Ancak bunun yanından deprem öncesi sattıkları kurşun sayısının iki katına çıktığını belirten silah satıcıları, özellikle av tüfeklerine ve kuru sıkı tabancalara ait mermilere rağbetin çok fazla olduğunu belirtiler.

 

Sattıkları silahların ve mermilerin fiyatlarına da değinen silah satıcıları, silah fiyatlarının 500 milyondan başlandığını, bu fiyatların 4 milyara kadar çıktığını ifade ederken, mermi fiyatlarının ise av tüfeklerine ait mermilerin 25 âdetinin 15 TL`ye, kuru sıkı mermilerinin ise 50 âdetinin 10 TL`ye satıldığını söyledi.
 
Burhan Teke - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir