• DOLAR 34.28
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2917.625
  • ...
Silüet Zirvesi`nde STK`lar Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
2 Aralık 2011 günü Lütfi Kırdar Kongre Sarayı`nda yapılan, İstanbul`un silüetini bozan gökdelenlerin durumunun görüşüldüğü zirveye konu ile ilgilenen STK`ların çağrılmaması tepkilere neden oldu.
 
Lütfi Kırdar`da yapılan zirveye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın yanı sıra Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, tarih ve yapılaşmayla ilgili üst düzel bürokratlar, koruma kurullarının üyeleri ile Adalar, Beyoğlu, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy ilçe belediye başkanları katıldı.
 
Sultanahmet`in minareleri arasından tarihi yarımada silüetine giren gökdelenlerle, Dolmabahçe Sarayı`nın yanında yükselen 14 katlı otelin ele alındığı zirveye konu ile ilgilenen STK`ların davet edilmemesi ise tepkilere neden oldu. STK Temsilcileri, zirvenin gizli yapılmasını ve STK`ların davet edilmemesini eleştirdi.
 
Zirvede en çok tartışılan konu Zeytinburnu`nda yapılan `onaltı dokuz` isimli 3 gökdelen inşaatı oldu. Bu konuda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile Kültür ve Turizm Bakanı Günay arasında gergin bir konuşma yaşandı. Başkan Aydın, `izinlerin Büyükşehir Belediyesi`nin imar planlarına göre verildiğini, inşaat alanı ile bitişik parselin turizm alanı olduğunu ve yüksek kat izni bulunduğunu` söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Selamet de Murat Aydın`ı destekledi. Bunun üzerine Bakan Günay "Bu bizim sorumluluk alanımızda değil" diyerek karşı çıkınca zirvede gerginlik yaşandı. Vali Hüseyin Avni Mutlu araya girerek gerginliği yumuşattı.
 
KİPTAŞ DA SİLUETİ BOZACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ`ın Zeytinburnu`nda Sultanahmet`in minareleri arasından görünen Astay Rezidans`ın hemen yanında daha yüksek bir rezdians dikmesi de İstanbullular tarafından tepkiyle karşılanıyor. `The Veliefendi` adını taşıyan projede 362 metrelik bir rezidansın yanı sıra 10 ayrı blok bulunuyor. İstanbul`un tarihi siluetini bozduğu gerekçesi ile tepki çeken Astay Rezidans`ın boyu ise 362 metre.
 
Konuyla ilgilenen STK`lar ise bu konuda da bilgi alamamaktan yakınıyorlar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir