• DOLAR 32.203
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2409.26
  • ...
`Toprağın imanına minareler tanıklık ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 12-18 Ekim Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle Dini Yüksek İhtisas merkezi müdürlüğünde kahvaltılı program düzenlendi.

Programa Ankara Kadro, Terfi, Terhis Daire Başkanı Mahmut Göl, il ve ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Fatih Çakmak`ın okuduğu Kur`an-I Kerim tilavetiyle başlayan program Diyarbakır İl müftüsü Bilal İşleyen`in konuşmasıyla devam etti.

Camiler ve Din görevlileri haftasında düzenlenecek olan tüm etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dileyen İşleyen, toprağın imanına minarelerin tanıklık ettiğini belirtti.

‘Camilerimize sahip çıkalım`

Hz. Peygamber`in camilere sahip çıkmaya teşvik ettiğine dikkat çekerek, Diyarbakırlıları camilere sahip çıkmaya davet etti.

Camide namazla dirilişin, ideolojik farklılıklara bakılmaksızın aynı saflarda omuz omuza kenetlenmenin, kardeşliğin ve birlikteliğin zirveye çıktığına vurgu yapan İşleyen, “Camilerin olduğu yerlerde bu topluma daha çok güzellik ve sevgi yayılacak. Biz bütün cami ve Kur`an kurslarında görev yapan arkadaşlarımız en kutsal ve mukaddes davayı temsil etmekteyiz. Allah`tan temsil ettiğimiz davaya layık olmayı niyaz ediyoruz.” dedi.

‘Her mahalleye bir Kur`an kursu…`

Müftülük olarak hayatın her anına yönelik projeler yürüttüklerini kaydeden İşleyen, “Bu projeler toplumda başka kesimlerine ulaşma gayretimizi göstermektedir. ‘Her mahalleye bir Kur`an kursu` sloganıyla bütün mahallelerde camilerimizin olduğu her yerde özellikle hanım efendilerimizin devam ettiği Kur`an kursları açıldı. Aynı şekilde 4-6 yaş arası Kur`an kursları açıldı. Okul öncesi henüz ilkokula başlamamış çocuklarımız için inşallah Kur`an-ı Kerim`i öğrenme ahlaki değerleri kazanma eğitimine tabi tutulacaklar. Bu çerçevede bütün Diyarbakırlıları bu hizmetlere destek olmaya davet ediyorum. Diyarbakır`da kızlarımıza yönelik bölge yatılı Kur`an-ı Kerim kursu, erkeklere ise bölge yatılı hafızlık kursu inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir