• DOLAR 34.256
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2918.125
  • ...
Bölgeye 15 Milyon TL Kaynak Aktarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - TRB1 Düzey 2 Bölgesi Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı Aralık ayı olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığında Malatya`da yapıldı.

Toplantıya Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve Ajans yönetim kurulu üyeleri katıldı.


FKA Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ajansın 2011 yılı 2. Dönem Teklif Çağrısı dönemini 30 Kasım 2011 tarihi itibariyle başlattığını ve bu kapsamda 8 milyon 700 bin TL bütçeli `Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı` ile 6 milyon TL bütçeli `Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı` aracılığı ile bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılacağını belirtti.

Hibe kaynağının kullandırılmasına yönelik önümüzdeki günlerde il merkezlerinde Ajans tarafından bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirileceğini dile getiren Vali Güvençer, müteşebbis ve yatırımcıların programlardan azami düzeyde yararlanabilmesi amacıyla proje hazırlama eğitimleri yapılacağını ifade ederek, başvuru sahiplerinin ajans internet sayfasını ve duyuruları dikkatle takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Toplantının basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde Ajansın 2012 yılı faaliyetlerinin çerçevesini oluşturan Çalışma Programı, 2012 yılı Ajans Bütçesi, izleme süreci devam eden destek programlarının uygulama süreçleri ve Doğrudan Faaliyet Desteği başvuruları ile Ajansın iç işleyişine ilişkin bazı konular görüşüldü.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir