• DOLAR 34.263
  • EURO 37.594
  • ALTIN 2878.269
  • ...
Batman Umut Der 2. Kez Deprem Bölgesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim`de yaşanan 7,2 şiddetindeki depremin ardından büyük bir mağduriyet yaşayan Van, Erciş ve bağlı yerlerde yaşayan depremzede vatandaşlara yardım seferberliği başlatan Batman Umut Der Gıda Bankası yetkilileri 2. kez deprem bölgesi Van`a ziyarette bulundu. Batman`da topladıkları yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırılması için Van Rahmeteli Gıda Bankası Derneğine teslim eden ve yardım faaliyetleriyle aktif rol oynayan Batman Umut-Der Gıda Bankası, Van Rahmeteli Gıda Bankası Derneğini ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı.

,Batman Umut Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Halil Gergin ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi Van`da meydana gelen 7.2 `lik depremde Van Rahmet Eli Gıda Bankası aracılığı ile depremzedelere dağıtılmak üzere yardım malzemeleri göndermiştik. Yardım malzemelerinin ulaştırıldığı depremzedelerin son durumunu tekrardan gözden geçirmek amacıyla Rahmet Eli Gıda Bankası Derneğine ziyarette bulunduk." dedi.

Deprem sonrası Batman`a göç eden depremzede vatandaşlardan 30 ailenin barınma, 60 ailenin ise gıda ihtiyacının karşılandığını belirten Batman Umut Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Halil Gergin yaptıkları yardımlar ve depremzedelerin son durumlarını aktardı. Gergin, "Rahmet Eli Gıda Bankası Derneği Başkanı Sayın Abdullah Yıldırım beye; Van`da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra il dışına göç eden ailelerden Batman`a gelenler için yaptıklarımızı anlattık. Yaklaşık 30 ailenin barınma ve gıda, 60 ailenin ise gıda ve ev ihtiyaçlarını giderildiği bilgisi paylaşıldı." dedi.

Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Batman Umut-Der Gıda Bankası değerlendirmelerde bulunarak ortak bir açıklamada bulundu. Yapılan ortak açıklamada,"Malumunuz olduğu üzere ülkemiz deprem ülkesi, bölgemiz deprem bölgesi olduğundan, hem bugünkü depremzedeler için hem de Allah muhafaza etsin, bundan sonra böylesi büyük afetlerde hizmet kalitemizi nasıl artırabiliriz, gayesi ile çalışmalarımızı müzakere etmek amacıyla bir araya geldik. Ayrıca tekrardan depremzedelerin ihtiyaçlarının yerinde tespitini yapmak ve deprem sonrası sosyal hayata adaptelerini sağlanılması amacıyla depremzedelerin psikolojilerini anlamak ve kendilerine ileride ne şekilde yardım edebileceğimizi değerlendirmeye tabi tutacağız." ifadeleri kullanıldı

Böylesi büyük bir afetin bir daha yaşamaması temennisinde bulunan Batman Umut-Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Halil Gergin, "Çalışmalarımızı yürütürken enkaz kaldırma çalışmaları sırasında kepçe operatörünün aracıyla beraber bina enkazının altında vefat haberini aldık. Başta bu kardeşimize Allah`tan rahmet kederli ailesine sabırlar dileriz." dedi.

Murat Dalgın - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29949.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir