• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 06 Aralık Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; ‘Vali Turhan “Engellisine sahip çıkmayan toplumlar engellidir’
3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren dernek yöneticileri, Batman Valisi Ahmet Turhan’ı makamında ziyaret etti. Bedensel Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Görme Engelliler Derneği, Talasemililer Derneği ve Engelliler spor kulübü başkanlarının yapmış oldukları ziyaretin çok olumlu geçtiği belirtildi.

‘10 Gün Boyunca Elektriksiz Kaldılar’

Batman’da 10 gündür elektrikleri hiç verilmeyen Yavuz Selim Mahallesi 3553 Sokak sakinleri toplanıp DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü’ne giderek arızalarının giderilmesini istediler.
 
Batman Barış Gazetesi; ‘Irak`tan Batman`a altın sevk ederken yakalandılar’
2 Batmanlı kuyumcu ve Şırnak nüfusuna kayıtlı 1 kişinin kaçak altın getirirken yakalandıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Habur Sınır Kapısı üzerinden ticari taksi ile yolcu olarak giriş yapan 3 kişinin durumlarından şüphelenen Habur Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik ekipleri, araçta ve şahısların üzerinde arama yaptı. Yapılan üst aramalarında şahısların çoraplarına doldurdukları altınları iç çamaşırlarına gizledikleri tespit edildi.
 
‘Batman’da Kerbela Etkinliği’
Batman Mustazaf-Der`in "Hür Olmak 10 Muharrem Kerbela" adlı etkinlik saat:18.30`da Çok Katlı Düğün ve Konferans Salonu`nda yapıldı. Salonun tıklım tıklım dolduğu ve 2 binden fazla kişinin katıldığı görüldü.
 
Batman Gazetesi; ‘Suç İşleyenlere Fidan Dikme Cezası’
Suç işleyeni cezaevine koyarak besleyen ve masraf yapan Devlet, bunun yerine suçlulara ağaç dikim cezası vererek ortamın yeşillendirilmesini sağlıyor. Batman Cumhuriyet Baş Savcılığı çeşitli suçlara karışmış 38 suçluya fidan dikme cezası verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı Serbestlik Müdürlüğü tarafından bu yöntemle 4 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
 
‘Kerbela Derslerle Doludur’
Batman Mustazaf-Der`in Hz Hüseyin`in şehid edilişinin yıldönümünü nedeniyle "Hür Olmak" adıyla düzenlediği Aşure Programı yoğun katılımla gerçekleşti.
 
Batman Postası Gazetesi; ‘Elektrik gelmeyince Dedaş`a yürüdüler’
Batman`da 10 gündür elektrikleri hiç verilmeyen Yavuz Selim Mahallesi 3553 Sokak sakinleri toplanıp DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü`ne giderek arızalarının giderilmesini istediler.
 
‘Pompalıyla Dehşet Saçtı!
Batman`da bunalıma giren bir kişi kardeşinin dükkânına pompalı silahla ateş ederek mahallede dehşet saçtı.
 
Batman Doğuş Gazetesi; ‘İlim-Der`den Aşure Etkinliği’
Batman`ın Kozluk İlçesinde faaliyet yürüten İlim-Der, her yıl olduğu gibi bu yılda "Aşura ve Hz Hüseyin`i Anma ve Anlama" etkinliği düzenledi. Kozluk İlim-Der`in binasında 18.00`de başlayan etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra söz alan eğitimci Seyithan Aksoy, Hazreti Hüseyin`in hayatından kesitler anlattı.
 
Batman Umut Gazetesi; ‘Kerbela Derslerle Doludur’
Batman Mustazaf-Der`in Hz Hüseyin`in şehid edilişinin yıldönümünü nedeniyle "Hür Olmak" adıyla düzenlediği Aşure Programı yoğun katılımla gerçekleşti. Batman Mustazaf-Der`in "Hür Olmak 10 Muharrem Kerbela" adlı etkinlik saat:18.30`da Çok Katlı Düğün ve Konferans Salonu`nda yapıldı. Salonun tıklım tıklım dolduğu ve 2 binden fazla kişinin katıldığı görüldü.
 
Batman Pusula Gazetesi; ‘Kerbela Bir Mekteptir’
Batman Mustazaf-Der Kadın Kolları`nın Hz Hüseyin`in şehid edilişinin yıldönümünü nedeniyle "Hür Olmak" adıyla düzenlediği Aşure Programında Hz. Hüseyin`in mücadelesinden kesitler aktarılarak, Hz. Hüseyin`in Aşuresinin bir mektep olduğu belirtildi.
 
Batman Medya Gazetesi; ‘10 Gündür Elektriklerimiz Yok’
Yaklaşık 10 gündür oturdukları sokağa elektrik verilmediğini belirten vatandaşlar soluğu DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü’nde aldı.
 
Veysi Demir-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir