• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Yazıcıoğlu Davasında Son Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BBP Genel Başkanı Destici ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu`yu kabul etti.
 
Kabul, Cumhurbaşkanlığı Köşkü`nde basına kapalı olarak gerçekleşti.
 
Destici, kabulden sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü`nden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu`nun ölümüyle ilgili kendilerine ulaşan ve olayın aydınlatılmasında çok önemli rol oynayacağını düşündükleri bir bilgiyi, bir gelişmeyi Cumhurbaşkanı Gül ile paylaştıklarını söyledi.
 
Gül`den, bu konunun detaylı bir şekilde araştırılmasını ve kendisinin de bu işe öncülük etmesini istediklerini ifade eden Destici, Cumhurbaşkanı Gül`ün, olayın aydınlatılmasına ilişkin kararlı bir irade ortaya koyduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Gül`ün, hem savcılık marifetiyle hem Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu hem de hangi birim gerekiyorsa o birimlerin araştırmasıyla netice alınacağını ifade ettiğini aktaran Destici, Gül`ün, araştırma talimatını vereceğini söylediğini kaydetti.
 
Bir basın mensubunun ``Gelen bilgi tam olarak nedir-`` sorusu üzerine, Destici, bu bilgiyi şu anda basınla paylaşmasının, soruşturmanın selameti açısından mümkün olmadığını ifade ederek, ``Paylaştığımız anda bilgiler karartılıyor. Başka türlü çözümler alınabiliyor. Onun için bunu inşallah yeri ve zamanı geldiğinde paylaşacağım`` diye konuştu.
 
Hiç kimsenin hakkına tecavüz etmek, hiç kimseyi haksız yere suçlamak ve itham altında bırakmak niyetinde olmadıklarını belirten Destici, ``Bundan olabildiğince kaçınıyoruz. Ama gerçek neyse de onun aydınlatılmasını istiyoruz. Onun için de bu olay net araştırılıp, somut olarak önümüze konduktan sonra sizinle paylaşırız`` dedi.
 
Öte yandan, Destici, görüşmede, kamuoyunda ``Şike Yasası`` olarak adlandırılan ``Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu`` veto etmesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül`e teşekkürlerini de sunduğunu ifade etti.
 
AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir