• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
`Şehid 14` albümü pek yakında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın, Kobani bahanesiyle gerçekleştirdiği 6-8 Ekim katliamının üzerinden bir yıl geçti. Katliamda şehid edilen Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Cumaali Güneş, Hüseyin Dakak ve Yasin Börü`nün katil zanlısı olarak yakalanan 32 kişiden pek çoğu serbest bırakılırken, geriye kalanların yargılanmasına önümüzdeki pazartesi günü başlanacak.

Aynı günlerde Diyarbakır`da şehid edilen Turan Yavaş ile Bingöl`de şehid edilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki`nin katil zanlılarının yakalanıp yakalanmadığı, yakalandıysa ne zaman yargı önüne çıkacağı kamuoyu tarafından bilinmiyor. Bu durum ailelerin tepkisini çektiği gibi, kamu vicdanını da yaralıyor.

‘Şehid 14' albümü pek yakında

Öte yandan kimileri fakir ailelere et dağıtırken, kimisi İslami çalışmalar yapan derneğe giderken, bazıları ise evine yapılan baskında şehid edilenler anısına ‘Şehid 14` isimli Kürtçe bir albüm hazırlandığı öğrenildi.

Kurban Bayramı`nın 4`üncü gününde şehid edilmelerinden dolayı ‘Kurban Bayramı Şehidleri` olarak da bilenen şehidlerle ilgili Şubat ayında ‘Şehidler Kervanı 10 ‘ albümünü çıkaran Özlem Ajans`ın, hazırladığı yeni albümde, “Şehîd Yasin, Kervanê Şehîda, Rodîcan Fethîcan, Şehîd Hecî Mıhemed, Bı Xatrî Xelîlî, Şehîd 'Abdulcelîl u Muhemmed Şerîf, Bavê Mıno, Cızîr, Şehîd Aytaç, Em Mıslımanîn, Bîna Şehîda, Oy Ğerîn mı” adlı bir birinden güzel 12 eser yer alıyor. Albümün önümüzdeki günlerde piyasaya çıkması bekleniyor. (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir