• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
 Hayvanat bahçesindeki balıklara özel diyet hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde bulunan aynı zamanda Türkiye’nin en büyük akvaryumu olma özelliğini de taşıyan akvaryumdaki balıklara havuç, marul, ıspanak, brokoli ve roka içeren özel “Yeşil diyet” hazırlanıyor.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü, sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük akvaryumuna da ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 200 tür ve 3 bin 500 balığı barındıran akvaryumda, balıkların bakımlarıyla birebir ilgileniliyor.

Singapur, Amerika, Güney Afrika, Hindistan, Arjantin, Avusturalya ve daha bir çok ülkeden getirilen balıkların bakımlarını üstlenen Sedat Daşçı, yaklaşık 15 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Bütün balıklara ayrı bir özen gösterdiğini belirten Daşçı, bütün balıkları çocukları gibi büyüttüğünü ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler de bahçe içerisinde özel olarak hazırlanan akvaryum içerisinde toplam 21 akvaryum bulunduğunu, bunların 3 tanesinin deniz, 18 tanesinin ise tatlı su akvaryumu  olduğunu aktardı.

“Türkiye’de ilk defa vatozdan yavruyu biz aldık”

Balıkların günlük olarak rutin bir şekilde bakımlarının yapıldığını vurgulayan Özsöyler, şöyle konuştu:

“Bazı balıkların sularını Mersin ve Adana’dan deniz suyundan getiriyoruz. 60 tona yakın suyu itfaiye araçlarımızla getiriyoruz. Tabi suyu öyle hemen boşaltmıyoruz. Suları filtre yaptıktan sonra amonyak, nitrat, nitrit, kalsiyum, bakır ve fosferetti testleri yapıp   analiz ediyoruz.”

Balıkların özelliklerini de anlatan Özsöyler, Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te timsah balığı olduğunu bildirdi.

Bazı balıklara özel “yeşil diyet” hazırlandığını anlatan Özsöyler, “Havuç, marul, ıspnak, brokoli ve rokkadan hazırlanan özel yeşil diyet dediğimiz ekstadan bir yemimiz var. Bununla haftada bir köpek balığı ve piranhaları ödüllendiriyoruz.” diye konuştu.

Özsöyler, Türkiye’de ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi akvaryumunda bulanan vatozdan yavru alındığının sözlerini ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir