• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan'ın telefonuna bakmadığı için görevden alındı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, bir sorunu iletmek üzere kendisinin kullanmış olduğu cep telefonu numarasıyla aradığı Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i telefona cevap vermediği gerekçesiyle görevden aldığı iddia edildi.

Çelik’in görevden alınmasına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin’in de aralarında bulunduğu Eğitim Bir-Sen üyeleri, Çelik’in görevden alınmasını tepki gösterdiler.

Çelik’e destek vermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri,  cep telefonlarını göstererek, kararın hukuki olmadığını savundu.

Protestolara uyarıyla karşılık veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ise, karara saygı duymak gerektiğini söyledi. Bu görevi alırken makam olarak değil, görev olarak aldığını ve yarın başka hizmeti yapmaya devam edeceğini ifade eden Çelik,  daha sonra öğretmenlerle vedalaştı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne Maarif Müfettişi olarak atanan Çelik’in yerine eski Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın atanacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, dün kayıtlı olmayan bir cep telefonu numarasıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i cep telefonundan aradı. Ziyaretçilerinin olması sebebiyle telefonuna cevap vermeyen Çelik'in, cep telefonunu sekretere vererek, arayan şahsın kim olduğunu öğrenmesini istedi.

Sekreterin, arayanın Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı olduğunu bildirmesi üzerine Bakanla görüşen Çelik'in daha sonra telefona bakmadığı gerekçesiyle görevden alındığı iddia edildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir