• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Mustazaf Der`den `Yaralı` Ailesine Taziye Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van merkeze bağlı Karpuzalan Köyünde cumartesi akşamı Hamdi Yaralıya ait bir çadırda meydana gelen yangında Ekrem Yaralı(4) adlı çocuk hayatını kaybetti. Anne Güllü Yaralı`nın hayatını tehlikeye atarak 3 çocuğu Metin, Raif ve Ayşe`yi yanan çadırda çıkarmıştı. Ancak Ekrem Yaralı için çok geçti. Çadır yangınında daha önce de aynı köyden Bahar, İsmail ve Mikail Tolukan adlı çocuklar gibi hayatını kaybetmişti.
 
Bölgede yaptığı yardım ve irşad faaliyetleriyle ismini duyuran Mustazaflar ile Dayanışma Derneği`nden bir heyet "Yaralı" ailesine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulundu. Bölgenin kanaat önderlerinden ve Mustazaf Der günülüsü Abdurrahman Timurtaş burada bir konuşma yaparak acılı aileye teselli etmeye çalıştı.

 

Allah Resulünün(sav) hayatından örnek vererek başlayan Timurtaş "bilindiği üzere Allah resulünün 2 erkek çocuğu da daha küçük yaşlarda hayatını kaybetmiştir, ancak Allah Resulü`nün `Göz yaşarır, kalp üzülür.
 
Allah`ın rızasına uygun olandan başka bir söz söyleyemeyiz. Ey İbrahim, seni kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.` buyurarak üzüntüsünü dile getirmiş ancak hiçbir şekilde isyan içerikli bir söz sarf etmemiştir. `Allah`ın rızasına uygun olandan başka bir söz söyleyemeyiz.` buyurarak bu noktada örnekliği ortaya koymuştur." dedi.
 
Abdurrahman Timurtaş acılı aile için sabır tavsiye ederek duada bulundu.
 
(Murt Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir