• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Van SYDV önünde 500 metrelik kuyruk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelir testine başvurmayan vatandaşlar, müracaatların son gününde Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) önünde yaklaşık 500 metrelik uzun kuyruklar oluşturdu.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınan binlerce vatandaş ilk defa yapacakları gelir testinin son gününde İpekyolu İlçe Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) akın etti.

Sabah saatlerinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının önünde bekleyen halk gelir testi sürelerinin kısa olmasına ve kendilerinin yeteri kadar bilgilendirilmemesine tepki gösterdiler.

“Sabahtan beri bekliyoruz”
Medya aracılığı ile gelir testinin son günü olduğunu öğrendiklerini ifade eden ve sabah saatlerinden bu yana burada beklediğini söyleyen Emrah Öner, “Gelir testini yapmak için sabahtan beri bekliyoruz. Daha önce gelir testi yapmamıştık, şimdi burada ne kadar borcumuz çıkar diye endişeyle uzun kuyrukta bekliyoruz. Öğrenciyim, okulu yeni bitirdim ama buraya geldiğimde borçlu olduğumu gördüm.” dedi.

Aynı durumdan yakınan Tacdin Bator ise “Medya aracılığıyla gelir testinin son gün olduğu haberini aldık. Bizim gibi haber alan vatandaşlarda buraya akın etti. Daha önce gelir testi yapamadım ve saat 06.00’dan beri kuyruktayım. Gerçekten bu mevcut tablo tam anlamıyla rezalettir.” ifadelerini kullandı.  

Kendilerinin bilgilendirilmediğini ifade eden Bator, bugünün son gün olduğunu bilmeyen yüzlerce kişi olduğunu belirterek yetkililere tepki gösterdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir