• DOLAR 35.462
  • EURO 36.587
  • ALTIN 3055.25
  • ...
Türkiye`de öğretim değil eğitim sorunu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni eğitim-öğretim yılını İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendiren Eğitimci Nusret Çiçek, Eğitim camiasının en büyük sıkıntısının öğretimden ziyade eğitim olduğuna dikkat çekti.

Öğretim noktasında Türkiye geneli bir problem olmadığını, fakat eğitim noktasında sıkıntıların olduğunu ifade eden Eğitimci Nusret Çiçek, “Ülke genelinde tek sıkıntımız öğretim değil, eğitimdir. Abc`yi veya 2 kere 2`nin dört ettiğini hayatın içinden öğrenebilirsiniz ama eğitim kesinlikle öyle değildir. Belki iyi mühendisler, iyi doktorlar, iyi öğretmenler, iyi avukatlar ve iyi hakimler yetiştiriyoruz. Ama derdimiz iyi insanları yetiştirmek olmalıdır.” dedi.

“Okullar bir hafta geç kapanacak”

14 Eylül`de başlaması planlanan 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının iki hafta gecikmeyle başladığını hatırlatan Çiçek, “Okulların açılış-kapanış süreleri toplamda 180 iş günüdür. Eğitim uzmanları bunu belirlerken hava şartlarına ve öğrencilere göre bu belirlemektedir. Bu yıl 180 iş gününü doldurmak için Haziran ayında eğitim süresi uzatılarak, okullar bir hafta geç tatil edilecek. Sıcak havalarda ders yapmak hem öğretmenleri hem de öğrencileri olumsuz yönde etkilemektedir.” şeklinde konuştu.

Özel okul ile devlet okulu arasındaki farklar?
Özel okullar arasındaki farklardan da söz eden Çiçek, “Devlet okulları ile özel okullar arasındaki en önemli fark şudur; devlet okullarında okul yönetimi, istediği kadro ile çalışamıyorken, özel okullar kendi kadrosunu kendisi belirleyebiliyor. İkinci önemli özelliği ise veliler okula parasını veriyor ve düzenli olarak öğrencisini takip ediyor. Özel okullar da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olduğu için MEB'in müfredatı ve yönetmeliklerini uygulamak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Çocukların eğitim-öğretimi hiçbir şekilde siyasete alet edilmemeli”
Bölgede yaşanan olaylar ve PKK`nin okulların boykot edilmesi çağrısını da değerlendiren Çiçek, “Bir bölgede bir sorun varsa bu herkesi etkiler ve tedirgin eder. Türkiye iki ay önceki Türkiye değil. Sanki iki ay önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında yüzde yüz değişiklik var. Bizim umudumuz bir an önce bu olayların sona ermesi ve gerçek bir çözümüm sağlanmasıdır. Okul boykotlarını da doğru bulmuyoruz. Çocukların eğitim-öğretimi hiçbir şekilde siyasete alet edilmemeli.” ifadelerini kullandı.

Yaz tatilinde derslerini ihmal etmediklerini ve sosyal aktivitelere de katıldıklarını anlatan öğrenciler ise artık ders çalışma zamanının geldiğini ifade ettiler.

Taha Doğan isimli 8`inci sınıf öğrencisi; “Yaz tatilimi genellikle eğitim noktasında değerlendirmeye çalıştım. Sosyal etkinlik olarak pek bir şey yapamadım, ama Kurban Bayramı`nda ailemle birlikte tatile gittim. Akrabalarımı ziyaret ederek stres attım.” dedi.

Duru Diyelle ve Yaren Karakuş adlı öğrenciler de, yaz tatilinde kurslara gittiklerini sosyal aktivitelere katıldıklarını, okul ve arkadaşlarını ise çok özlediklerini ifade ettiler. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir