• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
İslamı Yaşamanın Zorlukları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed ve ona imam edenlerin hepsi işkence edildi, zülum edildi. Bir de üzerine hicret. Sebebi İslamiyeti yaşayamaları ve karşılarına çıkan zorluklar. Günümüzde bundan farksız değil. Evlere baskın, başörtüsü zulmü daha birçok şey. Kızlar ülkelerinde örtülü okul okumadıkları için başka ülkelerde okul okuyorlar. Buda günümüzün hicreti değil mi? Ya zülüm ve işkenceler onlarda günümüzde var. Sırf İslami yaşantısı var diye kaç kişi bu ülkede işkence gördü ve daha da görüyorlar. Gecenin bir vakti evinize polisler zorla kapınızı kırarak özelinizi kısıtlıyorlar. O evdeki çocukların psikolojisini merak ediyorum. Acaba yıllar sonrada unutabilecekler mi? Bence unutamazlar, hep bir polis gördüklerinde korku, hüzün, nefret dolu gözlerle bakarlar. Unutamazlar o korkuyu. Çünkü babaları namazını kıldığı için, orucunu tuttuğu için, ibadet ettiği için, dosdoğru olduğu için, zulüm görenin hakkını savunduğu için, haksızlığa karşı çıktığı için babalarını gecenin bir vakti kapıları suçu olmadığı halde polisler gözlerinin önünden alıp gitmiştir. Bu ülkenin ileri gelenlerine soruyorum. Siz bu zorlukları yaşasaydınız kabul eder miydiniz? Onların çocuklarına soruyorum. Bu zulmü unutabilir miydiniz? Biz daha kabul edemedik ve unutamadık da.

Kübra Ezer / Batman - Yaş: 16

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir